Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
15-ročný chlapec, ktorý bodol staršieho, mieri do väzby. K činu sa priznal
Zdielať na

15-ročný chlapec, ktorý bodol staršieho, mieri do väzby. K činu sa priznal

KOŠICE / Len 15-ročný Marko, ktorý pred pár dňami nožom bodol svojho suseda do hrudníka, sa postavil pred sudcu. Po vytriezvení povedal, že sa bili lopatou i dreveným hranolom. Prečo išiel do domu po nôž, vraj netuší. K skutku sa síce priznal, no pred sudcom mu viac do reči nebolo.

Rodina sa mala v dome hádať a konflikt sa často presunul aj na záhradu. Aj v osudný deň sa hádku snažil prerušiť 51-ročný sused Ivan. Marko oslavoval svoje 15. narodeniny pričom už dopoludnia stihol aj so svojim švagrom vypiť liter vodky a jednu fľašu vína. Potom nastala hádka. Biť sa medzi sebou mali lopatou, dreveným hranolom a neskôr išiel mladík aj po nôž, ktorým zasadil susedovi ranu medzi rebrá. "Oni sa tu medzi sebou pobili. Syn s ocom, švagor tam šaškovali a utiekli na dvor k nám a bodli do oca nožík," povedal syn napadnutého muža. 

Muža príbuzní naložili do auta a odniesli do nemocnice s vážnymi zraneniami. Zatiaľ čo nevinný muž, ktorý len bránil svojho syna skončil s bodnou ranou, 15-ročný Marko triezvel v cele až dva dni. Prokurátor na pojednávaní dal návrh na vzatie obvineného do väzby práve z obavy, aby nepokračoval v trestnej činnosti. "Už v minulosti bol priestupkovo riešený za priestupok proti občianskemu spolunažívaniu a v kontexte toho, že v podstate žije v jednom rodinnom dome s poškodenými je tu reálna obava z toho, že v budúcnosti sa môže obdobného konania dopustiť," uviedla hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Košiciach Jarmila Kánová. 

Sudkyňa s prokurátorom súhlasila a obvineného vzala do väzby. "Prokurátor bol s rozhodnutím súdu spokojný. Obhajca a jeho klient sa zatiaľ k rozhodnutiu súdu nevyjadrili," povedala Kánová. Rozhodnutie tak zatiaľ právoplatné nie je, rozhodnúť by sa mali v priebehu troch dní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy