Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
15-ročný chlapec bodol staršieho muža. Údajne bol pod vplyvom alkoholu a drog
Zdielať na

15-ročný chlapec bodol staršieho muža. Údajne bol pod vplyvom alkoholu a drog

ŠTÓS / Dráma v Štóse sa skončila krvavým konfliktom, k hádke došlo počas oslavy. Jeden z mužov dostal lopatou po hlave a druhý nožom medzi rebrá. Mladší, len 15-ročný mladík, skončil zadržaný vo väzbe a 51-ročný Ivan leží v kritickom stave v nemocnici. Nejde však o prvý tínedžerov konflikt.

Marko s Ivanom popíjali za domom tvrdý alkohol, po menšej hádke mladší chytil nožík a vrazil ho staršiemu priamo medzi rebrá. Podľa miestnej obyvateľky bol adolescent aj pod vplyvom drog, kvôli tomu ho dokonca nebolo možné vyspovedať ani na ďalší deň. "Oni sa tu medzi sebou pobili, syn s otcom a švagrom tam šaškovali a utiekli na dvor k nám. Pichli do otca nožík," chaoticky prerozprával syn bodnutého.

Marko mal nôž po rane vybrať a odhodiť za drevo. Keď rodina zbadala, že starší muž krváca, nečakali ani na záchranku, muža naložili do auta a išli do nemocnice. "Cestou si pacienta prevzala vyslaná posádka ambulancie záchrannej zdravotnej služby, ktorá po prvotnom ošetrení pacienta pri vedomí, v stabilizovanom stave, previezla do najbližšieho ústavného zdravotníckeho zariadenia," uviedol hlavný lekár Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Július Pavčo.

Ivan na to bol veľmi zle. "Pacienta priviezli včera na náš urgentný príjem na Rastislavovej ulici vo veľmi vážnom stave. Išlo o zranenie, o bodnutie nožom do oblasti hrudníka. Momentálne je pacient vo vážnom stave, ale je stabilizovaný," priblížila hovorkyňa košickej Univerzity Louisa Pasteura Monika Krišková. Podľa miestnych mal iba 15-ročný Marko toho na rováši viac ako dosť. Keď si vypil, zvykol byť agresívny. "Po vykonaní potrebných procesných úkonov polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," potvrdila krajská policajná hovorkyňa Lneka Ivanová.

Napadnutý starší muž robil pre obec. Podľa starostu bol pracovitý a dochvíľny, nevie si vysvetliť, prečo k takejto potýčke došlo. "Bližšie informácie vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie poskytovať nebudeme, aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu," uzavrela Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy