Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zákazníkov obral o približne 50-tisíc eur. Polícia podvodníka vypátrala vo fitness centre
Zdielať na

Zákazníkov obral o približne 50-tisíc eur. Polícia podvodníka vypátrala vo fitness centre

BRATISLAVA / V Bratislave našli podvodníka, ktorý zákazníkov z Trnavského kraja pripravil o približne 50-tisíc eur. Vyšetrovateľka obvinila 38-ročného konateľa firmy zo zločinu podvodu, celkovo za 19 skutkov. Podala tiež podnet na jeho väzobné stíhanie. O prípade informovala začiatkom augusta aj TV JOJ.

Podnikateľ vystupoval pred zákazníkmi ako konateľ firmy, ktorá sa zaoberá zasklievaním balkónov, zimných záhrad, terás a montážou prístreškov. Od zákazníkov si po podpísaní zmluvy vypýtal zálohu, ktorá mala výšku približne polovice z celkovej sumy. K firme sa drvivá väčšina zákazníkov, s ktorými sa štáb TV JOJ rozprával, dostala cez inzerát na sociálnej sieti. 

Napríklad pani Mária s manželom zaplatili firme 3 000 eur, ďalšia podvedená prišla o polovicu. "Dal som 3 500 eur, je to už 15 mesiacov. Každé dva týždne počúvam - áno, vtedy a vtedy vám prevediem aspoň čiastočne, aspoň toto, aspoň tamto," s beznádejou v hlase priblížil okolnosti Ivan. Niektorí podvedení zaplatili aj vyššie sumy. 

​Klienti mu mali peniaze dať na náklady spojené s dodávkou a montážou materiálu. Od začiatku ale klamal, pretože vedel, že zákazku nebude možné zrealizovať. Vyplatenú zálohu následne zákazníkom nevrátil. Nepreberal ani úradné zásielky. 

"Vďaka intenzívnej operatívnej činnosti našich kriminalistov, sa im ho v utorok podarilo vypátrať v bratislavskom fitness centre. Policajti ho obmedzili na osobnej slobode a predviedli pred vyšetrovateľku do Trnavy," uviedla Zlatica Antalová z Oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. Dodala, že ho vzali do policajnej cely, kde bude čakať do rozhodnutia súdu o jeho väzobnom stíhaní. 

V minulosti mal muž problémy so zákonom. Bol právoplatne odsúdený za podvody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy