Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bez prilby a pod vplyvom alkoholu. Vodičovi motocykla hrozí pobyt za mrežami
Zdielať na

Bez prilby a pod vplyvom alkoholu. Vodičovi motocykla hrozí pobyt za mrežami

BRATISLAVA / Bez prilby a pod vplyvom alkoholu. Asi tak by sa dala opísať jazda dvoch mužov na motorke v Bratislave. Vodič nafúkal viac ako dve promile a teraz mu hrozí pobyt za mrežami.

Pavol s Ervínom spokojne jazdili po Kazanskej ulici. Upozornili na seba tým, že spolujazdec nemal počas jazdy na motocykli nasadenú prilbu. Tá je zo zákona povinná. Prekvapenie nastalo, keď ich hliadka zastavila.

"Obaja počas komunikácie s policajtmi javili známky požitia alkoholu," uviedla Jana Šimunková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. 

Policajtom mal tvrdiť, že pred jazdou si dal pivo a že kamaráta Ervína išiel iba kúsok odviezť. Dychovú skúšku sa mal snažiť oklamať tým, že nesprávne fúkal a mal sa vyhovárať na to, že mu to nejde. Takéto správanie pri dychových skúškach sa nevypláca. Nakoniec mu prístroj nameral vyše dve promile. 

"Vďaka jazde pod vplyvom alkoholu čelí 51-ročný Pavol obvineniu z úmyselného prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," priblížila Šimunková.

Spolujazdec, ktorý na sebe nemal prilbu, obišiel s pokutou

Pavlovi za jeho konanie hrozí pobyt za mrežami až na jeden rok. Nebol to jediný nezodpovedný motorkár, ktorého policajti v hlavnom meste riešili. Policajnému radaru neušiel ani 42-ročný vodič motocykla, ktorý si zrejme myslel, že pre neho pravidlá cestnej premávky neplatia. Cez Rožňavskú ulicu išiel namiesto povolenej päťdesiatky, rýchlosťou až 102 kilometrov za hodinu. A to priamo cez križovatku. Na mieste ho policajti vyriešili v blokovom konaní.

"Opakovane apelujeme na vodičov, že prekročenie najvyššej dovolenej rýchlosti patrí medzi najčastejšie príčiny dopravných nehôd," dodala Šimunková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy