Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V súvislosti s požiarmi v Bratislave začala polícia trestné stíhanie. Zisťovateľ príčin požiarov cudzie zavinenie nevylúčil
Zdielať na

V súvislosti s požiarmi v Bratislave začala polícia trestné stíhanie. Zisťovateľ príčin požiarov cudzie zavinenie nevylúčil

BRATISLAVA / V súvislosti s minulotýždňovými požiarmi v Bratislave začala polícia trestné stíhanie. Hasiči bojovali s plameňmi v Rači a v Novom meste dlhé hodiny. Už vtedy sa šírili špekulácie o tom, že požiare spôsobil niekto úmyselne.

V utorok popoludní vyrazili hasiči k požiaru vinohradov v bratislavskej Rači. Išlo o ťažko dostupný a suchý terén a oheň sa rýchlo šíril. Postupne tam vzniklo niekoľko ďalších ohnísk. Počas toho museli hasiči zasahovať aj v Novom meste, kde okrem suchého porastu horeli aj drevené časti opusteného koľajiska. Len v Bratislave sa tak museli popasovať s piatimi požiarmi súčasne.

Na pomoc im prišli aj kolegovia z Trnavy. Pri požiaroch zasahovalo 80 profesionálnych aj dobrovoľných hasičov. Využili pri tom 30 kusov techniky. Už vtedy v prostredí záchranných zložiek panovala obava, že miesta niekto zapálil úmyselne. Zisťovateľ príčin požiarov cudzie zavinenie nevylúčil. Polícia preto začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. V súvislosti s požiarmi ešte prebieha dokazovanie. Kto a či je teda vôbec niekto za požiare zodpovedný nie je jasné. Podľa polície dosiaľ neboli zistené skutočnosti, ktoré by viedli ku konkrétnej osobe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy