Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za smrť mladíka na Zemplínskej Šírave zasiahnutého elektrickým prúdom viní polícia starostu neďalekej obce
Zdielať na

Za smrť mladíka na Zemplínskej Šírave zasiahnutého elektrickým prúdom viní polícia starostu neďalekej obce

ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA / 24-ročný Vladimír zomrel pri stanovačke na Zemplínskej Šírave po zásahu elektrickým prúdom. Stalo sa to minulý rok v lete. Podľa polície jeho smrť zavinil starosta z neďalekej obce. Dôvodom bola nezákonná prevádzka elektrotechnického zariadenia.

"Obec pri prevádzke elektrotechnického zariadenia porušila viaceré nariadenia vyplývajúce zo zákona a prevádzkovala ho v rozpore so zákonom," informuje policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 24-ročného Vladimíra zasiahol elektrický prúd po tom, ako vyšiel z vody a chcel si nabiť mobilný telefón. Ten bol cez predlžovačku pripojený na rozvádzač.

"Klient sám podal vo veci sťažnosť. Popiera teda akúkoľvek trestnú zodpovednosť v tejto veci," povedal právny zástupca obvineného starostu Martin Puchalla. Okrem starostu obvinila polícia aj elektrotechnika. Trojica sa totiž mala dopustiť zločinu marenia spravodlivosti. Dôvodom mala byť fiktívna zápisnica o odbornej kontrole. "Obvinené osoby predložili orgánu činnému v trestnom konaní falošné listinné podklady, aby sa vyvinili zo svojho obvinenia," dodala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Podľa právneho zástupcu pozostalých ide o jednoznačný prípad s množstvom dôkazov. Obvinení chcú predložiť argumenty o svojej nevine. "Dvom mužom hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. Tretiemu z obvinených mužov hrozí trest odňatia slobody na 1 až 6 rokov," povedala Lenka Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy