Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajta, ktorý mal zastreliť svojho kolegu v službe, prepustili z väzby
Zdielať na

Policajta, ktorý mal zastreliť svojho kolegu v službe, prepustili z väzby

PREŠOV / Syna prešovskej primátorky, ktorý podľa obvinenia služobnou zbraňou zabil vlastného kolegu, prepustili z väzby. Stalo sa tak na príkaz prokurátora po tom, ako mali pominúť dôvody na jej ďalšie trvanie. Obvinený policajt ale neputoval domov. Podľa zdroja TV JOJ blízkeho policajnému vyšetrovaniu, bol obvinený muž umiestnený v psychiatrickom zariadení.

Marec tohto roku. Parkovisko neďaleko oddelenia železničnej polície v Prešove. Na zemi postrelený policajt a jeho ozbrojený kolega na úteku v policajnom aute. "Zajtra by vraj mal 30 rokov ten chlapec," vyjadril sa v marci tohto roka okoloidúci Prešovčan. "Musíme to vyšetriť, čo sa stalo, aké boli príčiny, či tam boli náznaky, že ten policajt by mohol skratovým spôsobom konať počas služby a potom vyvodíme zodpovednosť," vyjadril sa v marci tohto roka prezident PZ SR Štefan Hamran. 

Ozbrojeného policajta dolapili vlastní kolegovia až na strednom Slovensku

Skončil v policajnej cele, no už krátko na to putoval do zdravotníckeho zariadenia. Dostal sa tam pre jeho psychický stav. Už to vtedy nasvedčovalo tomu, že jeho duševný stav budú skúmať znalci, s cieľom zistiť, či bol v čase spáchania skutku príčetný. Prokuratúra 22. augusta k prípadu poskytla stanovisko, že vyšetrovanie stále nebolo ukončené. No obvinený policajt už nie je stíhaný väzobne. "Obvinený bol príkazom prokurátora Krajskej prokuratúry Prešov, prepustený z väzby na slobodu, pretože pominul dôvod na jej ďalšie trvanie," vysvetlila hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökolyová. Prokuratúra teda potvrdila, že obvineného muža prepustili na slobodu. No aj to, že jeho prvé kroky na slobodu až také slobodné neboli. "Súčasne bol obvinený, s poukazom na závery znaleckého dokazovania z odboru psychiatria, umiestnený v zdravotníckom zariadení," dodala Jana Tökolyová.

To, že obvinený policajt nebol v ten deň v poriadku, si všimli aj v jednej z prešovských kaviarní. Zastavil sa tam v uniforme a ozbrojený len pár hodín pred osudnou streľbou. Pôsobil roztržito. I keď bol v službe a bol čas obeda, chcel všetkých prítomných zákazníkov pozvať na pohárik. Podľa zdroja TV JOJ blízkeho vyšetrovaniu, na problémové správanie policajta Martina mali upozorňovať aj jeho kolegovia. Ministerstvo vnútra sa vyjadrilo aj k informáciám, podľa ktorých mal mať obvinený policajt psychické problémy aj v minulosti. Nielen jeho kolegovia sa teraz pýtajú, že ak je to pravda, ako je možné, že takýto človek pracoval v polícii. "Vami uvedená osoba spĺňala všetky podmienky na výkon štátnej služby policajta. Aktuálna právna úprava neukladá psychiatrovi povinnosť informovať ošetrujúceho lekára policajta o tom, že sa u neho ako pacient lieči príslušník Policajného zboru SR," uviedlo v stanovisku Ministerstvo vnútra SR. "Vyšetrovanie naďalej prebieha, doposiaľ nebolo ukončené a v súčasnosti nie je možné určiť približný čas skončenia vyšetrovania," dodala Jana Tökolyová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy