Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Rušňovodič s vyše dvomi promile smeroval z Popradu do Košíc. Na ďalšej zastávke ho stopla dychová skúška
Zdielať na

Rušňovodič s vyše dvomi promile smeroval z Popradu do Košíc. Na ďalšej zastávke ho stopla dychová skúška

POPRAD / Jazda rušňovodiča osobného vlaku, ktorý smeroval do Košíc, sa v nedeľu ráno skončila v Spišskej Novej Vsi. Dôvodom bola pozitívna dychová skúška, ktorá navyše ukázala vysokú hodnotu.

Osobný vlak síce vyštartoval z Liptovského Mikuláša, no rušňovodič, ktorý nafúkal, doňho nasadol až v Poprade. Tam mu začala smena po odpočinku. Práve vtedy mohlo vzniknúť aj podozrenie, že je muž pod vplyvom alkoholu. Preto zrejme kolegovia zburcovali políciu.

Hliadka ho čakala na Spišskonovoveskej železničnej stanici

"Spišskonovoveskí železniční policajti podrobili muža dychovej skúške, ktorá potvrdila prítomnosť alkoholu v jeho dychu v množstve viac ako 2.2 promile," informuje Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Vysoká hodnota dáva tušiť, že nejde o nedopatrenie, prípadne zostatkový alkohol.

Cestujúci zostali pobúrení

"No to nie je zodpovednosť, by mal byť stíhaný. Minimálne zastavená licencia na dajaký čas, prípadne preškolenie," hovorí cestujúci. Do Spišskej Novej Vsi osobný vlak dorazil pár minút po siedmej ráno. Zo stanice sa pohol až po dvoch hodinách. Cestujúcim povedali, že ide o technickú poruchu. Železničná spoločnosť prezradila, kto na nezodpovedného rušňovodiča upozornil. "Veľmi ďakujeme našej kolegyni za pozornosť a všímavosť. Bezpečnosť našej prevádzky je pre nás prvoradá a v takom prípade skutočne nie je priestor na kompromisy. Kolegyňa bude odmenená a s rušňovodičom s pozitívnym výsledkom na alkohol sa rozlúčime," uviedol Tomáš Kováč, riaditeľ odboru komunikácie ZSSR.

Muž pracoval na železniciach 13 rokov

Až dodnes malo ísť o bezproblémového zamestnanca. Vo vlaku mal dnes približne 100 ľudí. Jeho poctivých kolegov opäť čakajú opatrenia. "Predstavenstvo spoločnosti vydalo pokyn na realizáciu mimoriadnych kontrol, ktoré budú zamerané na alkohol," hovorí Kováč. Rušňovodič bude po nevyhnutných policajných úkonoch umiestnený do policajnej cely, kde bude triezveť. Následne sa rozhodne o ďalšom postupe. "Vec si prevzal spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ, ktorý vykonáva procesné úkony, smerujúce k vzneseniu obvinenia," informuje Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy