Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vlak zachytil dvoch mužov, ktorí kráčali po trati. Jeden z nich bol na mieste mŕtvy, druhý zázrakom prežil
Zdielať na

Vlak zachytil dvoch mužov, ktorí kráčali po trati. Jeden z nich bol na mieste mŕtvy, druhý zázrakom prežil

BANSKÁ BYSTRICA / Cestujúci z rýchlika, ktorý smeroval do Banskej Bystrice, na viac ako hodinu uviazli na trati. Od stanice ich pritom delil menej ako kilometer. Vlak pri vchádzaní do mesta zachytil dvoch mužov, ktorí kráčali po trati. Jeden z nich bol na mieste mŕtvy.

Nehoda sa stala asi 500 metrov pred malou železničnou stanicou v Banskej Bystrici, dvojica mužov kráčala po koľajniciach. Trať vedie v tomto úseku popri Urpíne so strmým svahom a stromami. Rýchlik vyšiel spoza zákruty a rušňovodič už nemal dostatok času reagovať na situáciu. Aj napriek brzdeniu mužov zachytil.

Záchranári a hasiči sa tam s autami dostať nevedeli, v okolí nie je žiadna cesta, na pomoc zrazeným bežali po koľajniciach. Jednému z mužov sa už žiaľ pomôcť nedalo, toho druhého ošetrili na mieste. Z kolízie vyviazol akoby zázrakom bez vážnejších zranení.

Podľa informácií TV JOJ išlo o bezdomovcov, ktorí prespávali v blízkosti trate v opustenej budove pri Hrone. Po koľajniciach sa vybrali do mesta a so stretom s rýchlikom zrejme ani jeden z nich nepočítal. "Príčina smrti bude upresnená až po vykonaní pitvy. Železničná polícia v Banskej Bystrici začala trestné stíhanie pre usmrtenie," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. V rýchliku, ktorý smeroval z Bratislavy do Banskej Bystrice sedeli cestujúci, pri kolízii sa nezranili. Vlak pre nehodu uviazol na trati. K stanici to na pešo trvalo zhruba 10 minút. Cestujúci tak kráčali po trati s batožinou, viacerí s malými deťmi, čo po tme nebolo jednoduché. Vlaková doprava bola v tomto úseku pre dokumentovanie tragickej nehody prerušená. Sprejazdnili ju po zhruba troch hodinách. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy