Skoro jasno
15°
Bratislava
FOTO: 20-metrové plamene zničili drevo a pracovné stroje. Hasiči zasahovali osem hodín
Zdielať na

FOTO: 20-metrové plamene zničili drevo a pracovné stroje. Hasiči zasahovali osem hodín

BOĽKOVCE / Oheň opäť ukázal svoju silu. Drevovýrobu nadránom zachvátil požiar. Majiteľ počíta škody v desiatkach tisíc eur. Nebyť však svedka, ktorý privolal hasičov, plamene by zrejme zničili všetko.

​Bolo krátko po pol tretej v noci. Výrobná hala na píle v Boľkovciach horela už veľkými plameňmi. "Veľké, aj 20 metrov hádam. Tak som zavolal rýchlo, že píla horí, hasičom," hovorí oznamovateľ Barnabáš. Prví dorazili hasiči z Lučenca. Všade bol dym a sálavé teplo. Dorazili ďalší profesionáli z Fiľakova a dva tímy dobrovoľníkov. Robili všetko preto, aby sa oheň ďalej nešíril.

Zásah na píle trval viac ako osem hodín

Hasičov, ktorí tu zasahovali v noci, ráno vystriedali ich kolegovia. "Následne sme vykonali rozoberanie strešnej konštrukcii, vykonali sme aj dohášanie skrytých ohnísk a na záver zásahu, sme skontrolovali celý priestor požiariska termokamerou," informuje Marián Kružliak, veliteľ zásahu HaZZ Lučenec. 

Majiteľ sa mohol len bezmocne prizerať

Od noci bol na mieste s hasičmi aj majiteľ, bezmocne sa prizeral, ako oheň ničí jeho majetok. Zamestnáva niekoľko ľudí a v dnešnej dobe sa musí poriadne obracať, aby prežil. Sám tu často zostáva pracovať do neskorého večera. "Zhorela tretina haly, brúsiareň, brúska nová, rezivo nejaké stolárske orechové, dubové. A ešte nevieme, čo všetko," hovorí majiteľ. Je vďačný mužovi, ktorý privolal pomoc. Uvedomuje si, že ak by to bolo neskôr, mohlo zhorieť úplne všetko. "Oheň zachvátil časť haly, ktorá nie je až tak podstatná pre výrobu. Bol to sklad reziva, ktorý až tak nevyužívame. Síce tam bolo reziva dosť, ale výrobná časť ostala celá," tvrdí majiteľ. 

Úmyselné podpálenie vylúčili

"Pravdepodobne elektrický skrat, nakoľko prerábame elektriku všade, robíme nové rozvody. A niečo sa stalo zle," hovorí majiteľ. Do zveľadovania a rekonštrukcie priestorov sa pustil pred niekoľkými týždňami. A hoci mu požiar spôsobil nemalé škody, je odhodlaný nevzdať sa a pokračovať ďalej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy