Polojasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vodička jazdila aj napriek zákazu šoférovania. Jej spolujazdec počas kontroly vyhodil z okna drogy
Zdielať na

Vodička jazdila aj napriek zákazu šoférovania. Jej spolujazdec počas kontroly vyhodil z okna drogy

Archívna reportáž

PARTIZÁNSKE / Policajti z Partizánskeho pri cestnej kontrole zistili, že 23-ročná vodička jazdí aj napriek tomu, že má stále uložený zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá. To ale nebolo všetko. Počas toho, ako zastavovali vozidlo, zbadali, že jej spolujazdec vyhadzuje z vozidla podozrivý materiál.

Policajti vykonali prehliadku vozidla a aj osobnú prehliadku. Vo vozidle našli plastové vrecká s kryštalickou látkou a tiež zatavené injekčné striekačky s hnedou kryštalického látkou. "Policajti materiál zaistili a zaslali na expertízne skúmanie," vysvetlila polícia na sociálnej sieti. Expertíza na KEÚ potvrdila, že ide o metamfetamín. Zaistené množstvo predstavovalo celkom 65 bežných dávok drogy.

"Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície obvinil 37-ročného muža zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi," vysvetlila polícia. Na obvineného bol podaný návrh na vzatie do väzby. S návrhom sa stotožnil aj sudca a obvinený si tak na súd počká vo väzbe. "Mužovi hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," dodala polícia. Vodičke poverený príslušník vzniesol obvinenie za marenie výkonu úradného rozhodnutia. Za tento skutok zákon ukladá trest odňatia slobody na dva roky. O jej treste už súd rozhodol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy