Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti obdržali záhadný telefonát z neďalekej zoo. Tam zistili, že ich privolala malá opička
Zdielať na

Policajti obdržali záhadný telefonát z neďalekej zoo. Tam zistili, že ich privolala malá opička

Zdroj: FB San Luis Obispo County Sheriff's Office

SAN LUIS OBISPO / Policajti v kalifornskom meste San Luis Obispo v sobotu, 13. augusta večer, obdržali záhadný telefonát, kvôli ktorému vyslali hliadku do zhruba 50 kilometrov vzdialenej zoo. Keď na mieste nikoho nenašli, usúdili, že za hovorom stojí malá opička, kapucínska malpa, menom Route.

Informovala o tom stanica NBC News. Úrad šerifa okresu San Luis Obispo sa domnieva, že to bol malý primát, kto v sobotu večer volal na tiesňovú linku zo zoologickej záhrady. Hovor sa prerušil, na čo sa dispečeri snažili zavolať späť a posielať správy. Na ich pokusy ale nikto nereagoval. "Na miesto preto zamierila policajná hliadka," uviedol úrad šerifa na sociálnych sieťach.

Ukázalo sa, že telefonát prišiel zo zoologickej záhrady blízko mesta Paso Robles. Policajti ale na mieste nenašli nikoho, kto by hovor uskutočnil. Nakoniec usúdili, že mobilný telefón, ktorý bol v golfovom vozíku používanom na pohyb po pozemku, zrejme použila opička Route. "Bolo nám povedané, že kapucínske malpy sú veľmi zvedavé, chopia sa čohokoľvek a jednoducho začnú stláčať tlačidlá," uviedol úrad šerifa.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy