Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rodinný dom zachvátili plamene. Vo vnútri boli traja ľudia
Zdielať na

Rodinný dom zachvátili plamene. Vo vnútri boli traja ľudia

HANISKA PRI KOŠICIACH / Plamene zachvátili v piatok, 12.augusta, v noci rodinný dom v Haniske pri Košiciach. Poškodili garáž a strechu. Polícia predbežne cudzie zavinenie vylúčila.

Horieť začalo okolo 22 hodiny v zadnej časti domu. Plamene bolo vidno už z diaľky, a v tom čase boli v dome 3 ľudia. Požiar spozorovali susedia, ktorí upozornili rodinu, ktorá nič netušila.

"My sme sedeli v altánku a sme videli, že plameň, že horí, tak sme utekali tu, a potom sme kričali nech vyjdú vonku," hovorí suseda.

Našťastie stihli všetci traja pred ohňom utiecť. Keď zbadali plamene, ostali v šoku. "Takže vyšla vonku, odpadla, sme ju zobrali do altánku, ale teraz je už v pohode, aj chlapec," priblížila suseda.

Podľa prvotných informácií sa plamene rozšírili od auta, ktoré mali zaparkované v garáži za domom. "Zasahujeme tu 8 profesionáli, 4 dobrovoľníci z hasičských staníc z Čane a zo Šace," povedal Vít Takáč, veliteľ zásahu HaZZ Čaňa.

Plamene sa rozšírili aj pod strechu rodinného domu, tú bolo potrebné rozpíliť aby sa dostali k skrytým ohniskám. "Pomerne rýchlo sme to dostali pod kontrolu, momentálne prebiehajú likvidačné práce a musíme rozoberať strešnú konštrukciu, aby sme sa dostali k skrytým ohniskám. Hľadáme to s termokamerou, takže už je to na dobrej ceste," povedal Takáč.

"Hovorím, že práve jedno šťastie máme, že nefúka taký vietor ako minule, lebo by sa chytilo," vyjadrila sa suseda. Cudzie zavinenie predbežne vylúčili a škoda bola vyčíslená do 10-tisíc eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy