Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Smer-SD podal podnet na generálnu prokuratúru v kauze Súmrak. Sú v nej obvinení aj Fico či Kaliňák
Zdielať na

Smer-SD podal podnet na generálnu prokuratúru v kauze Súmrak. Sú v nej obvinení aj Fico či Kaliňák

BRATILAVA / Predstavitelia opozičnej strany Smer-SD podali podnet na generálnu prokuratúru v kauze Súmrak. Ide o vyšetrovanie v prípade Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, Tibora Gašpara a Norberta Bödöra. V rámci akcie Súmrak obvinila polícia v apríli tohto roka Fica a Kaliňáka zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a tiež ohrozenia daňového tajomstva.

"Podali sme návrh generálnemu prokurátorovi podľa paragrafu 363, aby generálny prokurátor zrušil právoplatné rozhodnutia. Ide o vyšetrovania v prípade Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, Tibora Gašpara a Norberta Bödöra v kauze Súmrak a čakáme na správoplatnenie uznesenia v prípade advokáta Mareka Paru," uviedol na tlačovej besede Robert Fico.

Celý prípad Súmrak je podľa Fica od samotného začiatku sprevádzaný zneužívaním trestného práva na likvidáciu opozície. "Vymyslený skutok, tradiční udavači, nadkvalifikácia skutkovej podstaty trestného činu s cieľom založiť právomoc špeciálnej prokuratúry. Prekvapuje ma, s akou naivitou plníte pokyny v politickom procese Súmrak proti predstaviteľom opozície," uviedol Fico v otvorenom liste dozorovému prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry Matúšovi Harkabusovi.

"Polícia a orgány činné v trestnom konaní majú po dlhých rokoch voľné ruky na svoju prácu a ministerstvo vnútra im plne dôveruje. Zároveň uvedené obvinenia, ktoré padli na tlačovej konferencii ministerstvo vnútra vníma ako snahu o prikrytie závažných podozrení z minulosti," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Zuzana Eliášová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy