Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tragická nehoda migrantov na diaľnici: V havarovanej dodávke bolo viac ako 20 ľudí, traja neprežili
Zdielať na

Tragická nehoda migrantov na diaľnici: V havarovanej dodávke bolo viac ako 20 ľudí, traja neprežili

KITSEE / V sobotu, 13. augusta, v dopoludňajších hodinách došlo k rozsiahlej dopravnej nehode. Cestu D2 smerom z Bratislavy do Rakúska museli uzavrieť. Na mieste zasahujú hasiči, aj záchranné vrtuľníky. Podľa aktuálnych informácií zomreli traja ľudia. Išlo o utečencov.

Počas nehody sa podľa webu Kurier prevrátila dodávka s dvadsiatimi utečencami. Prerazila policajnú bariéru. "V aute bolo 20 ľudí. Traja zomreli jedna žena a dvaja muži. Medzi týmito ľuďmi boli aj 4 deti," potvrdil hovorca polície v Burgenlande Helmut Marban.

 Sedem pasažierov malo mať ťažké zranenia. Podľa rakúskej polície jeden z nich je dokonca v kritickom stave. V nemocniciach napokon skončili všetci ľudia. Aj tí s ľahšími zraneniami. Na diaľnici, ako aj v okolí zasahovali desiatky policajtov, ako aj policajný dron. Vodič, pravdepodobne prevádzač, ktorý by mal byť ruskej národnosti, sa snažil ujsť. Po rýchlej pátracej akcii skončil v policajných putách. Diaľnica bola vyše troch hodín uzavretá. Premávku zastavili ešte na slovenskej strane hraníc.

Odkiaľ migranti boli a kam mali namierené, polícia zisťuje. "V tejto chvíli, v tento moment nevieme, akej sú národnosti. Vodič sme krátko po nehode zadržali a vypočúvajú ho na kriminálnej polícii," uviedol Marban.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy