Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bála sa o život, tak na syna zavolala políciu. Bol v podmienke, teraz bude za svoje činy pykať opäť
Zdielať na

Bála sa o život, tak na syna zavolala políciu. Bol v podmienke, teraz bude za svoje činy pykať opäť

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Vyhrážal sa zabitím vlastnej mame. Ide o prípad 37-ročného Martina, ktorý uzavrel súd. V minulosti bol tento muž trikrát súdne trestaný a v čase najnovšieho skutku bol v podmienke za lúpež.

Incident, pri ktorom Martin ohrozoval svoju bezmocnú mamu, sa udial v byte na sídlisku v Považskej Bystrici. Ženu, ktorá mu dala život, vystrašil na smrť. Tá sa musela pred ním schovávať a zamknúť sa. Vyhrážal sa, že keď vylomí dvere, tak jej ublíži, a doslova povedal, že jej dá takú bombu, akú ešte nezažila. Muž sa mal pod vplyvom alkoholu správať agresívne a už aj v minulosti poškodenú viackrát napadol. Nikdy ale pomoc nezavolala - zrejme preto, že mu nechcela poškodiť, keďže bol v podmienke za lúpežné prepadnutie.

Pri poslednom incidente políciu zavolala

No pri jeho vyčíňaní v apríli sa rozhodla, že už musí konať. "Pani v strachu o svoj život zavolala príslušníkov polície," uviedol sudca Ivo Hlucháň. Pri dychovej skúške syn nafúkal 3 promile alkoholu a poverený policajt vzniesol obvinenie pre prečin nebezpečného vyhrážania. Po tomto skutku ho sudkyňa pre prípravné konanie poslala do väzby a po ukončení vyšetrovania sa znova ocitol na súde. "Prokurátor sa dohodol s obvineným na uznaní viny a na treste desať mesiacov nepodmienečne. Zároveň mu bolo uložené protialkoholické liečenie," dodal sudca. Verdikt nadobudol právoplatnosť okamžite v súdnej sieni.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy