Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Matka zo Šale, ktorá sa smrťou vyhrážala deťom, putuje do väzby. Svoje konanie vraj ľutuje
Zdielať na

Matka zo Šale, ktorá sa smrťou vyhrážala deťom, putuje do väzby. Svoje konanie vraj ľutuje

GALANTA / Okresný súd v Galante v sobotu, 30.júla, rozhodol o väzbe pre Margitu, matku zo Šale, ktorá na videách bila a nadávala svojim maloletým deťom. Vyhrážala sa aj zabitím. Matka všetko dokonca vysielala naživo prostredníctvom sociálnej siete. Žena sa bránila, že o nič nejde a o deti sa stará. Na celý prípad upozornili ľudia, ktorí si tieto videá všimli. Súd rozhodol, že Margita pôjde do väzby v Leopoldove. Verdikt padol do niekoľkých minút. Rozhodnutie ale ešte nie je právoplatné, pretože obvinená podala sťažnosť.

Videami sa zaoberala polícia a sociálna kuratela. Niektoré boli nakrútené pred 2 a pol rokom. Po ich zverejnení nabrali veci rýchly spád. V stredu, 27. júla, zobrala vulgárnej matke deti polícia. Matka sa dušovala, že k ničomu takému nepríde. "Nezoberú mi ich, ja si ich nedám zobrať. Kurately vedia, že ja sa starám," dúfala. 

Deň na to, vo štvrtok, 28.júla, obvinili matku z týrania detí. Po získaní dôkazov jej deti odobrala sociálna kuratela. Dva a pol ročný chlapec a jeho 6-ročný brat sú v detskom domove a ich matku zobrali do policajnej cely. Vyšetrovateľ podal návrh na jej vzatie do väzby, o ktorom v sobotu, 30. júla, rozhodol súd. Do budovy Okresného súdu v Galante policajti ženu priviedli pár minút pred 14 hodinou. 32-ročná žena mala na rukách putá. Po tom, ako prišla reč na chlapcov sa aj rozplakala.

Rozhodovanie netrvalo ani hodinu. Tak, ako Margita prišla na súd s putami na rukách, zo súdu aj odišla. Sudca bol v tomto prípade nekompromisný. Z budovy ženu eskortovali rovno do Leopoldova. "Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Galanta vzal obvinenú do väzby z dôvodnej obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti," uviedla Jana Kondákorová, hovorkyňa súdu.

O všetkom bude ešte rozhodovať krajský súd. Za týranie dvoch chlapcov jej hrozí 7 až 15 rokov väzenia. 

Svoje konanie ľutuje

Pred príchodom na súd sa novinári Margity pýtali, prečo svojim deťom ubližovala. Povedala, že svoje konanie ľutuje a deti jej chýbajú a keby situáciu mohla vrátiť, tak by to urobila. 

Keď vychádzala zo súdu, na otázku redaktorky TV JOJ, prečo to urobila, odpovedala, že to bol skrat a že to ľutuje. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy