Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kamión havaroval na mokrej ceste. Plechovky piva sa rozsypali na niekoľkých desiatkach metrov
Zdielať na

Kamión havaroval na mokrej ceste. Plechovky piva sa rozsypali na niekoľkých desiatkach metrov

KRUPINA / Kamión smeroval z Poľska do Maďarska. Cesta ostala na niekoľko hodín neprejazdná. Plechovky piva, ktoré kamionista prevážal, sa rozsypali v úseku niekoľkých desiatok metrov.

Cesta bola v čase nehody mokrá. 44-ročný poľský vodič sa mimo kamery vyjadril, že za tým, že kamión sa stal neovládateľný a napokon sa prevrátil, bol zrejme aquaplaning.

"Vodič kamióna pri prechádzaní zákrutou neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky a na mokrej ceste dostal šmyk, vyšiel z cesty do priekopy a následne naspäť na cestu, kde sa jazdná súprava skrížila cez oba pruhy," hovorí policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Dostať ťažký kolos, ktorý prevážal 24 ton piva, späť na kolesá nebolo jednoduché. Cesta bola v dôsledku nehody niekoľko hodín neprejazdná. Poľský kamionista sa pri nehode nezranil a z kabíny vyšiel po svojich.

Policajti podrobili vodiča dychovej skúške, ktorá bola negatívna. Havarovaný kamión poškodil cestný násyp, čím vznikla škoda viac ako 30-tisíc eur. "Dopravná nehoda bola vyriešená na mieste v blokovom konaní a vodičovi uložená pokuta vo výške 600 eur," dodáva Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy