Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Desaťdňové pátranie sa skončilo. Potápači vo vode objavili telo 47-ročného nezvestného muža
Zdielať na

Desaťdňové pátranie sa skončilo. Potápači vo vode objavili telo 47-ročného nezvestného muža

GELNICA / Ešte 2.júla sa 47-ročný muž kúpal v tajchu Úhorná na Spiši spolu s manželkou. Pri plávaní znenazdajky zmizol pod vodnou hladinou. Odvtedy rodina a kamaráti prežívali veľké trápenie.

Pri pátraní sa tu už vystriedalo viacero zložiek. Dnes prišli pomôcť aj dobrovoľní záchranári so sonarom. Už pár hodín po tragédii sa do vody dostali hasičskí potápači z Humenného. Pre blížiacu sa tmu však pátranie ukončili. No pokračovali počas nasledujúcich dní. Hladinu monitorovali aj horskí záchranári so psami, ktoré vyhľadávajú mŕtvolné pachy. To isté bolo úlohou aj Špeciálnej kynologickej služby.

"Je to veľmi náročná akcia. Tým, že je tu hĺbka asi od 8 až po 12 metrov. A je náročné teraz ustanoviť miesto nezvestnej osoby," informuje záchranár Alexander Berek. Záchranári prehľadávali rozlohu približne štyroch hektárov. V jednej časti pes na člne opakovane znervóznel.

"Pátranie po stratenom mužovi bolo náročné a vyčerpávajúce. Príbuzných sužovala neistota, záchranné zložky ľadová voda, ktorá len zriedka dosahuje 10°C. Navyše, voda bola kalná a nepriehľadná, čo ešte viac sťažovalo pátranie," tvrdí policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.  Po spojení síl viacerých útvarov a techniky sa muža podarilo pod vodou nájsť. Telo sa nachádzalo v hĺbke sedem metrov. "Potápači z košického pohotovostného útvaru muža vytiahli nad hladinu. Gelnickí policajti začali trestné stíhanie pre usmrtenie," dodáva Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy