Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zúrivý konflikt dvoch mužov: Vyhrážky a slovné útoky sa začali stupňovať. Jeden zobral železnú tyč, druhý kaser
Zdielať na

Zúrivý konflikt dvoch mužov: Vyhrážky a slovné útoky sa začali stupňovať. Jeden zobral železnú tyč, druhý kaser

LUČENEC / 35-ročný muž ohrozoval mladšieho Tomáša železnou tyčou. Našťastie ju nepoužil, no poškodil mu auto. Muž prosil svedkov, aby zavolali policajtov, no tí ho ignorovali. Konflikt medzi dvomi mužmi trvá vraj dlhé mesiace.

"Ja som už videl, že stojí vo dverách, tak som si zapol nahrávanie, lebo som už tušil, že sa niečo stane. Nakoľko to trvá už dlho," hovorí poškodený muž. Na nahrávke počuť, ako prosí Gabriela, aby ho už nechal na pokoji a snaží sa prejsť ku svojmu autu. Zrazu muž začne agresívne kričať a Tomáša naháňať.

Tomáš ešte stihol sadnúť do svojho auta, no nemal dosť času, aby ho zamkol. "Otvoril mi nasilu dvere, vytrhol tam tie veci," pokračuje poškodený.

Incident pokračuje niekoľko ďalších minút. Tomáš v jednej ruke drží mobil, v druhej slzotvorný plyn, Gabriel ho totiž ohrozuje železnou tyčou a stále sa drží v jeho blízkosti. Tomáš nemá šancu odložiť si nákup do auta a odísť. O pomoc prosí aj ľudí.

Tomáša neohrozuje iba Gabriel, ale aj jeho kamarát, ten neváha použiť drsné vyhrážky smrťou. Všetko to ukončil príchod policajnej hliadky, muži vypovedali na polícii. Gabriela a jeho komplica obvinili.

"35-ročnému mužovi bolo vznesené obvinenie za prečin výtržníctva v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. V prípade 20-ročného muža – ten čelí obvineniu z prečinu nebezpečného vyhrážania. Obidvaja muži boli krátko po incidente obmedzení na osobnej slobode a ako zadržaní boli umiestnení do policajnej cely," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, Petra Kováčiková.


Rovno z policajnej cely putovali pred súd

Sudkyňa ich oboch uznala vinnými. "Za čo bol obvinený Gabriel O. odsúdený na úhrnný trest odňatia slobody v trvaní 6 mesiacov s podmienečným odkladom so skúšobnou dobou v trvaní 1 roka," povedal Vladimír Černota, hovorca Krajského súdu v Banskej Bystrici.

20-ročný Patrik dostal 8 mesiacov s podmienečným odkladom na 18 mesiacov. Rozhodnutia sú právoplatné. Takto svoje správanie na parkovisku vysvetlil Gabriel.

"Lebo on furt začína, provokuje ma. Ale nielen mňa, ale aj moje deti začína provokovať. A za to všetko," hovorí odsúdený Gabriel. Na polícii ale nikdy nebol. Zato Tomáš už niekoľkokrát. Má aj množstvo dôkazov.

Iba tento posledný incident skončil obvinením z trestného činu a následným odsúdením. "Neviem čo odo mňa chce. Chcem už od neho pokoj," uzavrel poškodený.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy