Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Z bytu na šiestom poschodí vypadol malý chlapček. Po páde z 15 metrovej výšky zostal ležať na betóne
Zdielať na

Z bytu na šiestom poschodí vypadol malý chlapček. Po páde z 15 metrovej výšky zostal ležať na betóne

LUČENEC / Nešťastie sa stalo v Lučenci. Z  bytu na šiestom poschodí vypadlo malé dieťa. Po páde z takmer 15 metrovej výšky zostal chlapček ležať na betóne. V kritickom stave ho previezli do banskobystrickej nemocnice.

Chlapček sa hral v detskej izbe, pričom vyliezol na parapetnú dosku. Vtedy sa na okne uvoľnila sieťka proti hmyzu a on cez ňu vypadol. V byte mala byť v tom čase aj jeho mama. Sedemročný Vilko padal 14,5 metra. Chlapček dopadol na strechu nad vchodovými dverami, odtiaľ ho odhodilo na betónový chodník. "Počula som plač. Videla som, ako ho už dávali na nosítka. Plakal chlapček," hovorí suseda. 

"Môžem potvrdiť zásah záchranárov a prevoz dieťaťa do nemocnice. Vzhľadom na citlivosť prípadu a fakt, že ide o maloletú osobu, viac informácií k zdravotníckemu zásahu a ani k zdravotnému stavu dieťaťa poskytnúť nemôžem," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR, Alena Krčová.  

​Podľa informácií TV JOJ chlapčeka v umelom spánku a stave previezli do detskej nemocnice v banskej bystrici. "Polícia v Lučenci začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví a prípad ďalej vyšetruje," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, Mária Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy