Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Len 16-ročný chlapec havaroval. Ťažko zranil seba i spolujazdca
Zdielať na

Len 16-ročný chlapec havaroval. Ťažko zranil seba i spolujazdca

Zdroj: FB polícia SR

PREŠOV / Iba 16-ročný chlapec, navyše v úradnom zákaze šoférovania, spôsobil dopravnú nehodu, pri ktorej sa okrem neho ťažko zranil aj jeho 18-ročný spolujazdec.

​Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, mladý chlapec z Kendíc viedol auto v piatok 1. júla pred treťou hodinou ráno. "Konal tak napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia a navyše má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá,“ zdôraznila policajná hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, nakoľko sa počas jazdy dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, zišiel s autom mimo vozovku a narazil do oplotenia rodinného domu. "Pri dopravnej nehode bol 16-ročný mladík ako aj jeho 18-ročný spolujazdec zranený. Obaja utrpeli ťažké zranenia, ktoré si vyžiadajú dobu liečenia viac ako 42 dní,“ skonštatovala Ligdayová s tým, že vodič z dôvodu zranení nebol schopný sa na mieste nehody podrobiť dychovej skúške, a tak bol nariadený odber krvi za účelom jeho toxikologického vyšetrenia. Materiálnu škodu pri nehode predbežne vyčíslili na zhruba 13-tisíc eur. Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženie na zdraví ako aj vo veci trestného činu marenie výkonu úradného rozhodnutia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy