Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zavraždil ex-manželku a pokúsil sa o samovraždu. 73-ročný dôchodca z Bratislavy si vypočul rozsudok
Zdielať na

Zavraždil ex-manželku a pokúsil sa o samovraždu. 73-ročný dôchodca z Bratislavy si vypočul rozsudok

BRATISLAVA / K ohavnému činu sa od začiatku priznával. Pôvodne mu hrozilo až 25 rokov za mrežami. Zo súdu nakoniec odišiel s výrazne nižším trestom.

Bol 14. november večer, keď sa z bytu v bratislavskej Dúbravke ozývali výkriky. 73-ročný Pavol sa tam hádal s ex-manželkou Soňou, s ktorou sa rozviedol len niekoľko mesiacov pred vraždou. Napriek tomu ešte spoločne zdieľali jednu domácnosť. Hádali sa kvôli majetku. Situácia sa vyhrotila až tak, že Pavol ex-manželku v posteli zaškrtil vlastnými rukami.

Pavol si po vražde sám siahol na život. Najprv zjedol asi 30 tabletiek, ktoré ale vyvracal. Potom si podľa vlastných slov snažil podrezať žili, čo sa mu ale nepodarilo. Na druhý deň, zavolal na tiesňovú linku a k všetkému sa priznal.

Pán Blaško si plne uvedomuje dôsledky svojho činu a skutočne ho ľutuje.  Dôchodca sa v utorok, 28. júna, posadil na lavicu obžalovaných, kde pred súdom vyhlásil svoju vinu. Prítomné boli aj jeho dve deti. Tie rodinnú tragédiu prežívajú ťažko. Súd ich otcovi vymeral 14-ročný pobyt za mrežami. 

"Sudca sa stotožnil tiež s tým, že je potrebné ukladať trest pod dolnú hranicu sadzby. Ja som navrhovala tých 12 - 13 rokov, sudca uložil 14 rokov, čiže zo strany prokuratúry bolo vyhovené nášmu návrhu v plnom rozsahu," informuje prokurátorka Soňa Juríčková. Pavol si svoj trest odpyká vo väznici s maximálnym stupňom stráženia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy