Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kandidátovi na primátora niekto úmyselne podpálil auto. Motívom mohli byť kauzy, ktorým sa venuje
Zdielať na

Kandidátovi na primátora niekto úmyselne podpálil auto. Motívom mohli byť kauzy, ktorým sa venuje

MICHALOVCE / Nezávislému kandidátovi na primátora Michaloviec dnes v noci zhorelo auto. Podľa expertov išlo jednoznačne o úmysel a prácu profesionála. Vozidlo skončilo na vrakovisku a politik ho nemal poistené pre takéto prípady. Motívom činu mohli byť kauzy, ktorým sa venuje.

Ľudia najskôr počuli silný výbuch a potom zbadali plamene. Na požiar doplatilo aj susedné vozidlo. "Celková spôsobená škoda bola vyčíslená na 14-tisíc eur," informuje policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Majiteľom zapáleného auta je komunálny politik a aktivista, ktorý sa v poslednom čase venoval viacerým kontroverzným témam. Podľa zaistených stôp a dôkazov išlo o profesionálnu prácu. Okrem materiálnej škody chcel zrejme objednávateľ poslať politikovi aj špeciálny odkaz. "Práve dnes má moja dcéra narodeniny, takže evidentne niekto chce zrejme vytvoriť tlak na moju rodinu," tvrdí kandidát na primátora Milan Kaplan. 

​Na incident reagovala aj politická strana SaS

Strana Sloboda a Solidarita bude žiadať o zvolanie mimoriadneho bezpečnostného výboru parlamentu. „Podpáliť auto komunálnemu politikovi, v deň narodenín jeho dcérky, je jasný odkaz s cieľom zastrašiť každého, kto bude bojovať za spravodlivosť,“ reagovala strana SaS. Na mimoriadnom bezpečnostnom výbore parlamentu by sa mal podľa SaS zúčastniť aj minister vnútra Roman Mikulec a prezident policajného zboru Štefan Hamran. SaS chcú apelovať na ministra vnútra a prezidenta policajného zboru, aby vyšetrovanie prípadu patrilo medzi priority. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy