Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Sexuálne zneužívanie medzi súrodencami. Obvinený je mladý muž, obeťou má byť jeho len 6-ročná sestra
Zdielať na

Sexuálne zneužívanie medzi súrodencami. Obvinený je mladý muž, obeťou má byť jeho len 6-ročná sestra

HORNÝ ZEMPLÍN / Mimoriadne citlivý prípad vyšetrujú policajti na Hornom Zemplíne. Obeťou má byť 6-ročné dievča. Obvinili mladého muža a sudca rozhodoval o tom, či pôjde do väzby.

Vo väčšine krajín je incest považovaný za zločin a ak k nemu dôjde, príbuzní sa to veľmi často snažia utajiť. "V rodinách sa to často tají, pretože sa uvažuje nad tým, že sa rodina dostane do hanby," vysvetľuje sexuologička Danica Caisová.

Odborníčka vysvetľuje, že ak je vekový rozdiel medzi páchateľom a obeťou veľmi veľký, môže ísť o sexuálneho agresora. "To, že sa obeťou stala sestra je len náhoda. Incestného správania sa môžu dopustiť aj jedinci, ktorí sú mentálne a sexuálne zdraví," dodáva Danica Caisová. 

Policajti obvineného muža umiestnili do cely predbežného zadržania a o jeho ďalšom osude rozhodoval súd. "Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu v Humennom vzal obvineného väzby z dôvodu, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu," informuje Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

Sexuologička upozorňuje na to, že ak existuje len minimálne podozrenie, najbližší príbuzní by mali zbystriť pozornosť, diskutovať o tom a problém riešiť. Nespoliehať sa na to, že ten človek z toho vyrastie alebo že to postupom času zanikne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy