Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Peter Pellegrini vypovedal na NAKA v kauze Súmrak
Zdielať na

Peter Pellegrini vypovedal na NAKA v kauze Súmrak

BRATISLAVA / Šéf strany Hlas-SD vypovedal podľa informácií denníka SME na NAKA. Týkal sa kauzy Súmrak, v ktorej sú obvinení Robert Fico a aj Robert Kaliňák.

"K týmto veciam mi boli kladené otázky. Čo som vedel, to som zodpovedal tak, ako som si pamätal," povedal podľa denníka SME Peter Pellegrini. Podľa jeho slov nevedel o žiadnej organizovanej skupine na čele s Norbertom Bödörom. "Keby sme si prepísali mena z vlády, ktorá nám teraz vládne, tak by sme si tiež mohli povedať, že nám vládne organizovaná skupina," konštatoval Pellegrini.

"Patrím medzi 20, alebo 25 ľudí, ktorí sú predvolaní ako svedkovia v kauze obvinenia organizovanej skupiny, v ktorej figuruje Robert Fico, pán Kaliňák, Norbert Bödör a pán Gašpar," priznal líder Hlasu. Uviedol, že bol vypovedať ako svedok a jeho výpoveď trvala asi dve hodiny.

Pýtali sa aj na Igora Matoviča

Podľa jeho slov si prišiel splniť svoju povinnosť a odpovedal na všetky otázky vyšetrovateľa. "Zaujímali ich celkovo tie vzťahy. Pýtali sa na nominácie, na prezidenta Kisku a Igora Matoviča," priznal Pellegrini. Vyhlásil, že vyšetrovateľom povedal to, čo vedel. Údajne nič nezatajoval a vypovedal tak, ako veci videl a vnímal on.

"V rámci politického boja sa samozrejme súperí, ale o tom, že by niekto organizoval cielene kriminalizáciu jedného, alebo druhého, tak takú vedomosť som vtedy nemal a ani dnes nemám," povedal Peter Pellegrini. Uviedol, že Kiska je vinný z daňových podvodov a NAKA voči nemu vzniesla obvinenie.

Nevie, akým spôsobom by osoby niekto mohol diskreditovať. "Myslím si, že dva roky NAKA už nie je v rukách nikoho a nakoniec obžalovala pána Kisku. Nikto nemôže hovoriť o tom, že tu niekto niečo organizoval. V opačnom prípade by to musel byť Igor Matovič," vyhlásil Pellegrini. Podľa jeho slov nebol svedkom stretnutí na Úrade vlády SR. 

Vynášanie daňových tajomstiev podľa Pellegriniho nie je legitímne. Dodal ale: "Tak isto, ako nie je legitímne, ak sa pán Rybanič nahliadal do účtov a potom vynášal bankové tajomstvo, z ktorého robila ešte terajšia vládna koalícia hrdinu národného." To, či to tak bolo ,alebo nie, musí preukázať vyšetrovanie a súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy