Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Exkluzívne zábery: Na streche rozostavaného mrakodrapu horel kompresor
Zdielať na

Exkluzívne zábery: Na streche rozostavaného mrakodrapu horel kompresor

BRATISLAVA / Ráno horelo v prvom slovenskom mrakodrape. Ulicami sa ozývali sirény záchranných zložiek. Požiar zapríčinil kompresor na zatiaľ najvyššom poschodí budovy, v ktorom bolo množstvo oleja.

Požiar vypukol v ranných hodinách na streche rozostavaného mrakodrapu na nábreží Dunaja. Podľa informácii TV JOJ začali požiar likvidovať robotníci, ktorí sa tam nachádzali. Okamžite na miesto privolali hasičov. Ešte pred ich príchodom sa im požiar malo podariť uhasiť. ​"Ranný požiar na Eurovea tower sa netýkal konštrukcie stavby, ale išlo o požiar technického zariadenia - kompresora, ktorý nezvládol prevádzkový tlak," pre TV JOJ uviedol Daniel Suchý, hovorca J&T REAL ESTATE. Požiar v krátkej dobe uhasili hasiči. Na mieste zasahovala aj polícia, ktorá vykonala všetky potrebné úkony.

Nakoľko sa v kompresore nachádzalo množstvo oleja, požiar mal opäť vzbĺknuť. Na miesto prišli všetky záchranné zložky. Hasičom sa požiar podarilo v krátkom čase lokalizovať a zabránili tak jeho šíreniu. "Krátko pred pol ôsmou nahlásený požiar strechy rozostavanej výškovej budovy Tower 2 na Landererovej ulici v Bratislave. Po príjazde hasičov bolo prieskumom zistené, že ide o požiar kompresora a stavebného materiálu na 38. poschodí. Hasičom sa pred malou chvíľou podarilo požiar lokalizovať, aby sa ďalej nešíril. Z miesta zásahu nie sú v súčasnosti nahlásené žiadne zranené ani usmrtené osoby. Zásah bol sťažený zlým prístupom k požiarovisku," uviedlo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Tým, že išlo o požiar tak vysokej budovy, zásah bol sťažený zlým prístupom k požiarisku. Na zatiaľ najvyššie podlažie Eurovea tower sa dostali po schodoch, nakoľko to bola pre nich jediná prístupová cesta. Na mieste boli aj policajti, ktorí dohliadali na okolie areálu stavby. Škoda, ktorá vznikla pri požiari bola vyčíslená do 20-tisíc eur. Zničený bol najmä samotný kompresor, Keďže bol včas uhasený a požiar sa nešíril ďalej. Tým, že plamene nijako nepoškodili rozostavanú budovu, v stavbe prvého slovenského mrakodrapu, ktorý bude mať po dostavaní výšku 168 metrov sa môže pokračovať ďalej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy