Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kauza katalyzátor sa mení na grotesku. Páchatelia podľa ich slov nekradli, ale súčiastku chránili pred zlodejmi
Zdielať na

Kauza katalyzátor sa mení na grotesku. Páchatelia podľa ich slov nekradli, ale súčiastku chránili pred zlodejmi

BRATISLAVA / Kradli, či nekradli? To je otázka, na ktorú musia teraz policajti nájsť odpoveď. Na sociálnych sieťach sa totiž šíri video s kauzou katalyzátor, ktorá sa mení na grotesku. Traja mladíci si zo zaparkovaného auta za nejasných okolností odviezli katalyzátor.

Partia sa bráni, že nie sú zlodeji a súčiastku spod SUV zobrali, aby ju zachránili pred zlodejmi. Po zverejnení videa, ktoré ich urazilo, katalyzátor doviezli na policajné oddelenie. Štáb TV JOJ bol pri tom.

Ako kauza katalyzátora začala

Trojica mladíkov zaparkovala auto vedľa staršej Hondy na petržalskom sídlisku. Po chvíli si dvaja z nich ľahli medzi autá a spod SUV-čka vytiahli katalyzátor. Nasadli späť do auta a odfrčali. Video, ktoré sa podarilo nakrútiť miestnemu obyvateľovi, začalo kolovať po internete. Ľudia ich hneď začali označovať za zlodejov. Štábu TV JOJ sa s nimi podarilo stretnúť a na celý incident majú opačný názor.

"Taký človek, ktorý predsa len nemá svedomie a rezal to, mám mu to tam nechať, aby to ukradol? A potom ten človek nebude mať ten katalyzátor? Mňa pozná celý región. Od Bratislavy až do Prešova. A teraz si budú myslieť, že ja som kradol? Inač by som sem ani nedošiel pred kamerami, keby ja niečo spravím. My sa zaoberáme výkupom katalyzátorov. Toľko ľudí nám volá že im ukradli katalyzátor," hovoria chlapci.

Chlapci tvrdia, že ešte ten veče,r keď vzniklo video, volali na políciu. Na druhý deň podvečer prišli katalyzátor policajtom sami odovzdať.

"Lebo to sú takí hnusní ľudia, čo kradnú katalyzátor, že tým by naozaj trebalo dolámať ruky a prsty. Keby, že kradnem, mám rúško a klobúk. Všetko máme, platíme sociálne, zdravotné, sme zamestnaní. Prečo by sme také niečo robili," povedali chlapci.

Na Krajskom riaditeľstve sa štáb TV JOJ na celú kauzu s katalyzátorom pýtal. Chceli vedieť, v akom stave je vyšetrovanie. Policajti zatiaľ nikoho neobvinili.

"Vo vami uvedenom prípade začal poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislavae V. trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. V prípade preukázania viny, hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na 2 roky. Viac informácií poskytneme, ak to situácia umožní," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, Silvia Šimková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy