Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Jazda na skútri sa skončila vážnou nehodou. Opitý mladík stroj nezvládol a zišiel do potoka
Zdielať na

Jazda na skútri sa skončila vážnou nehodou. Opitý mladík stroj nezvládol a zišiel do potoka

PONICKÁ HUTA / Sadol si na skúter, no ďaleko sa nedostal. 27-ročný muž skončil po pár metroch v potoku. Do Ponickej Huty letel aj záchranársky vrtuľník. Pod nehodu sa podpísal alkohol. Mladý muž podľa polície nešoféroval v triezvom stave.

​Do Ponickej Huty smerovali všetky záchranné zložky. Na pomoc ich volali obyvatelia miestnej osady, ktorí videli ako sa skúter zrútil z brehu do potoka. "Podľa zistení 27-ročný muž vyšiel z osady na skútri a po pár metroch padol do potoka," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. 

Mladý muž sa ďaleko nedostal. Prešiel skutočne iba krátku vzdialenosť. Skúter mu pritom ani nepatril, bez povolenia ho zobral jednému zo susedov. Z vody ho vyťahovali kamaráti. Do obce pri Banskej Bystrici poslali záchranársky vrtuľník. "Lekár bol vysadený k zranenému pomocou palubného navyjáka. 27-ročný muž utrpel poranenia viacerých častí tela," povedala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. 

Previezli ho do banskobystrickej nemocnice. Mladého muža lekári operovali, mal komplikovanú zlomeninu nohy. Okrem toho, že havaroval na cudzej motorke, problémy si narobil aj tým, že šoféroval pod vplyvom alkoholu. "Dychová skúška nameraná hodnota 1,5 promile. Ide o prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodala Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy