Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
ZISTENIA TV JOJ: Mladú študentku Máriu mal na internátnej izbe zadusiť jej priateľ
Zdielať na

ZISTENIA TV JOJ: Mladú študentku Máriu mal na internátnej izbe zadusiť jej priateľ

BRATISLAVA / Veľký zvrat v prípade mŕtvej študentky na bratislavskom internáte. Podľa zistení televízie JOJ mala byť mladá Ukrajinka zavraždená. Mal ju zadusiť jej ukrajinský priateľ, s ktorým bola v jednom ročníku. K ohavnému činu sa mal sám priznať.

21-ročná študentka Mária prišla o život v piatok 3. júna. Na internátnej izbe na Mladej Garde ju našiel jej o rok starší priateľ Ukrajinec Vladimír. Jej nehybné telo ležalo na dlážke kúsok od dverí. "On je z Ukrajiny tiež z Ľvova. On ju aj našiel, prišiel a našiel telo, išiel na vrátnicu a potom prišli policajti," uviedol jeden zo študentov. 

Podľa informácií TV JOJ polícia včera zadržala podozrivého muža. Má ísť o priateľa nebohej. V osudný deň ešte nič nenasvedčovalo tomu, že Vladimír ju sám zniesol zo sveta. Celý deň si mal robiť akési alibi. Počas dňa jej mal niekoľko krát volať a kontaktovať aj kamarátov, či nevedia čo je s Máriou. Nakoniec sám prišiel do jej izby a zavolal jej dokonca pomoc. "Ja som akože počula, že kamarát prišiel jej na izbu a ležala fialová a už len pena v ústach," povedala študentka. 

Vladimíra pravdepodobne dohnalo svedomie. Osobne sa totiž v stredu prihlásil na polícií a k ohavnému činu sa priznal. Údajne ju zadusil vlastnými rukami. Mária bola prváčkou na inžinierskom štúdiu Slovenskej technickej univerzity. Na prvý pohľad na sebe nemala nebohá žiadne stopy po násilí. Skôr sa zdalo, že za jej smrťou boli náhle zdravotné komplikácie. Polícia prípad pôvodne riešila v "len ako usmrtenie". "Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava vykonáva dozor vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy v ktorej bol dňa 8.6.2022 vo večerných hodinách zadržaný podozrivý muž ukrajinskej štátnej príslušnosti pre dôvodné podozrenie z úmyselného usmrtenia študentky ukrajinskej štátnej príslušnosti, ku ktorej došlo na vysokoškolských internátoch Mladá Garda v Bratislave," uviedol prokurátor. "Dúfam, že to nebolo nič také hrozné. Dupľom ak sa teda stalo niečo takéto závažné. Myslím, že to je veľmi ťažká vec," povedal študent. Priateľa nebohej vyšetrovateľ zatiaľ neobvinil. Stať sa tak môže už v najbližších hodinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy