Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Obyvatelia dediny zostali vystrašení. Niekto dal miestnej rodine na auto výbušninu
Zdielať na

Obyvatelia dediny zostali vystrašení. Niekto dal miestnej rodine na auto výbušninu

SVRČINOVEC / Vystrašení zostali obyvatelia miestnej časti dediny Svrčinovec Zátky. V noci tam niekto položil na zaparkované auto predmet, ktorý vybuchol. Poškodil auto značky Škoda, ktoré veľmi potrebuje rodina s tromi deťmi.

Pani Helena dala spať svoje tri deti a potom pokojne pozerala televíziu. Zrazu zvonku začula veľkú ranu. Nevenovala tomu žiadnu pozornosť, lebo bývajú pri ceste, po ktorej neustále jazdia kamióny. Myslela si, že jednému z nich praskla pneumatika. "Som ani neotvorila nič, len svokra vletela dovnútra, že nám auto, teda kapota horí," hovorí obyvateľka obce Svrčinovec, Helena Ziavková.

Páchateľ použil nebezpečnú látku 

Ihneď sa všetci miestni zhŕkli pri škodovke a uvideli spúšť, ktorú tam zanechal neznámy páchateľ. Popraskané čelné sklo s veľkou dierou a zdeformovanú plechovú kapotu motora. "Doposiaľ neznámy páchateľ mal nezisteným spôsobom poškodiť motorové vozidlo škoda. S uvedeným konaním vznikla predbežná škoda vo výške 2 500 eur," informuje hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline, Radko Moravčík. Zničené auto na mieste činu preskúmal aj policajný pyrotechnik. "Nám povedal, že s takou látkou sa ešte nestretol, že bola nebezpečná," hovorí Helena. 

Rodina spláca škodovku na lízing

"Táto rodina je veľmi slušná, otec pracuje, matka sa stará o tri detičky," hovorí starostka obce Svrčinovec, Renáta Majchráková. "Ešte na to máme postihnuté dieťa, s ktorým chodím po doktoroch," hovorí pani Helena. Poškodené auto je teraz nepojazdné, a ak otec rodiny chce ísť do roboty, musí si požičať druhé auto. "V súvislosti s touto udalosťou bolo začaté trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci," uviedol Moravčík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy