Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Andruskó opäť pred súdom. Súdu predložil svoje "mafiánske účtovníctvo"
Zdielať na

Andruskó opäť pred súdom. Súdu predložil svoje "mafiánske účtovníctvo"

PEZINOK / Korunný svedok v prípade vraždy Jána Kuciaka a prípravy likvidácie troch prokurátorov Zoltán Andruskó predložil súdu "mafiánske účtovníctvo". Hovorí, že ide o jeho skutočné príjmy. Vypovedá už tretí raz po sebe. Pojednávanie sleduje reportérka TV JOJ Júlia Zelenková.

Zoltána Andruskóa predviedli pred senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku s kuklou na hlave. V súdnej sieni už sedel bez masky a pridržiaval sa toho, čo tvrdil aj predchádzajúce dva dni, keď vypovedal. Zopakoval, že mal veľký strach o svoj život, vraj sa bál Aleny Zsuzsovej a keď ho prišla polícia zatknúť, tak sa mu uľavilo. 

Taktiež povedal aj to, že orgány činné v trestnom konaní mu za spoluprácu údajne sľúbili beztrestnosť v kauze Kuciak. V prípade príprav vrážd prokurátorov zase odloženie stíhania. Súdu predložil svoje údajne pravé účtovníctvo, ktoré nazval mafiánskym. Malo by ísť o jeho skutočné príjmy a výdavky. Tvrdil, že tam ide o pranie špinavých peňazí a túto činnosť robil vraj aj pre Norberta Bödöra. Tým všetkým chcel Andruskó dokázať, že nemal žiadne dlžoby voči Alene Zsuzsovej, a preto nebol dôvod, aby mu vypisovala o pôžičkách. Opäť zopakoval, že tieto správy boli signálom pre vraždu. Andruskó naďalej trvá aj na tom, že Zsuzsová ho raz navštívila aj s Kočnerovým spolupracovníkom Petrom Tóthom. Podľa obhajoby si ho s niekým pomýlil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy