Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Večerný pokoj narušil požiar, horela bytovka
Zdielať na

Večerný pokoj narušil požiar, horela bytovka

BRATISLAVA / Desiatky Bratislavčanov skončili v noci na ulici. Z presne nezistených príčin začala horieť terasa na najvyššom poschodí obytného domu. Plamene neskôr zachvátili aj byty, do ktorých sa už tri rodiny vrátiť nemohli.

Stalo sa to na Americkej ulici pred deviatou hodinou večer. Obyvatelia ulice najprv spozorovali hustý dym, ktorý sa valil zo strechy. Preto niektorí z nich hneď privolali hasičov. "Bola som venčiť a zrazu zbadala čierny dym. Išla som sa pozrieť a zo strechy šľahali obrovské plamene," povedala jedna z očitých svedkýň.

Hasiči v krátkom čase prišli na miesto, ale vtedy už plamene pohltili väčšiu časť horného poschodia. "Po príjazde na miesto udalosti bol vykonaný prieskum, pri ktorom bolo zistené, že ide o požiar strechy a terasy. V bytoch sa nikto nenachádzal. Do príchodu hasičských jednotiek sa všetci evakuovali," uviedol veliteľ zásahu Tomáš Hegeduš.

Niektorí z obyvateľov ulice vybehli z domu len naľahko oblečení a s malými deťmi či domácimi miláčikmi na rukách. Našli sa medzi nimi aj takí, ktorým v krátkom čase narobil požiar problémy už druhýkrát. "Pred dvomi mesiacmi mi vyhorela garáž na Drieňovej a akurát sme to riešili - čo s tým, ako ďalej. Ako keby som to privolala," prezradila majiteľka jedného z bytov.

Napriek nepríjemným okamihom miestni zvládali situáciu s celkom dobrou náladou. Napomáhali tomu aj obyvatelia susedných domov, ktorí priniesli oblečenie, stoličky a teplý čaj. "Príčina vzniku požiaru a výška škody je momentálne v štádiu vyšetrovania. Na mieste sa nachádza zisťovateľ príčin požiarov a polícia. Žiadne zranenia nenastali," uzavrel Hegeduš.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy