Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rušia cievne oddelenie: Primár hovorí o prístupe k zamestnancom, riaditeľ o peniazoch
Zdielať na

Rušia cievne oddelenie: Primár hovorí o prístupe k zamestnancom, riaditeľ o peniazoch

TRENČÍN / Pred štyrmi rokmi otvorili v trenčianskej fakultnej nemocnici angiologické, teda cievne oddelenie, jediné svojho druhu v trenčianskom kraji. Ošetrili tam tisíce pacientov. Prvého júna ho zatvoria. Polovica personálu dala výpoveď.

"Amputovali mi prst a malíček," povedal o svojom zákroku na cievnom oddelení pacient František Pokorný. Pán Pokorný leží na angiologickom oddelení dva týždne. Je jedným z posledných pacientov. Oddelenie totiž po štyroch rokoch končí. 

"Takéto oddelenie, keď sa zavrie, to bude hrozné. Ja mám 60 rokov a čo tí starší, kde budú chodiť, do Bratislavy," vyjadril sa pán Pokorný. Nedostatok personálu – to je dôvod, pre ktorý musia nateraz angiologické oddelenie vo fakultnej nemocnici Trenčín zatvoriť. Výpoveď dal nielen primár a dvaja lekári, ale aj tri zdravotné sestry - teda polovica personálu oddelenia. "Ako riaditeľ nemôžem konkurovať súkromnému sektoru," povedal riaditeľ nemocnice Tomáš Janík. Primár, ktorý odchádza ale tvrdí, že kvôli peniazom výpovede nedali. "Tu sa nejedná o peniaze, ale skôr o prístup k zdravotníkom. Klesá úcta voči zamestnancom," priznal primár angiologického oddelenia v Trenčíne. Zdravotníci sú podľa jeho slov unavení a znechutení zo situácie, ktorá v zdravotníctve vládne. "Je mi to ľúto, to oddelenie, je moje dieťa, ale myslím, že sme mu nedovolili vyrásť," reagoval primár Širila. Oddelenie by chceli v budúcnosti opäť otvoriť. Musia ale nájsť personál. Akútne stavy nateraz ošetria na chirurgii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy