Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Spory vyústili v zbytočný incident. Muž vystrelil na svojho bratranca a kamaráta
Zdielať na

Spory vyústili v zbytočný incident. Muž vystrelil na svojho bratranca a kamaráta

GALANTA / 46-ročný Boris, ktorého policajti zadržali po večernej streľbe v Šintave, sa postavil pred sudcu. Svoje konanie viackrát oľutoval. Tvrdil, že zbraň, ktorou strieľal, nebola nebezpečná a nikoho nechcel zraniť.

Pred senát Okresného súdu v Galante priviezli policajti 46-ročného muža v nedeľu, 29. mája krátko pred 13. hodinou, a to priamo z cely predbežného zadržania. Obvinený prišiel s policajným doprovodom a bez pút. Pred pojednávacou miestnosťou pokojne stál a svoje správanie v osudný večer oľutoval.

Sudca okresného súdu pojednávanie nepredlžoval. Borisa síce uznal vinného, no pustil ho na slobodu. "Áno, uznal som, že som to spravil, teda priznal som sa, mrzí ma to teda všetko," hovorí obvinený. 

"Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Galanta vydal trestný rozkaz, na základe ktorého uznal obvineného za vinného z úmyselného prečinu nebezpečného vyhrážania v jednočinnom súbehu s úmyselným prečinom výtržníctva. Uložený mu bol trest odňatia slobody v trvaní 8 mesiacov s podmienečným odkladom so skúšobnou dobou 2 roky. Trestný rozkaz je právoplatný," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Trnave, Jana Kondákorová.

Policajti ho zadržali po tom, ako mal v obci Šintava vo večerných hodinách, na takzvanom námestí, vystreliť na svojho bratranca a kamaráta. V okolí sú rodinné domy, sídlo dobrovoľných hasičov a pohostinstvo, kde mali byť na terase aj ľudia. Nikto vtedy ani len netušil, čo sa deje a ani to, či je zbraň nebezpečná. Podľa Borisových slov, spor medzi ním a dvojicou mužov už trvá istú dobu a pištoľou ich chcel len zastrašiť.

"Tieto dve osoby ma už dlhodobo provokujú. Údajne mi mali podpáliť aj osobné auto, minulý rok. Si to vyprovokovali celý ten incident. Keby to boli normálni ľudia, ale sú to dvaja drogový díleri, ktorí operujú v Šintave," povedal obvinený Boris.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy