Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Cestujúci počas jazdy rozbil sklo na dverách k rušňovodičovi. Údajne mal strach o jeho zdravie
Zdielať na

Cestujúci počas jazdy rozbil sklo na dverách k rušňovodičovi. Údajne mal strach o jeho zdravie

HUMENNÉ / Vlak mu nezastavil na tej zastávke, kde chcel vystúpiť, a tak do ruky zobral núdzové kladivo a vlámal sa do kabíny rušňovodiča. Muž tvrdil, že keďže mu vlak nezastal, obával sa, že sa rušňovodičovi niečo stalo a rozbitím dverí sa k nemu chcel dostať, aby mu pomohol.

Vlak smeroval z Prešova do Humenného. Na predposlednej zastávke v obci Brekov jedna z cestujúcich vlakovej čate oznámila, že v zadnej časti vlaku je problém. "Rušňovodič zistil, že sa na mieste skutočne nachádza osoba, a to s kladivom na núdzové rozbitie okien v ruke, ktorá rozbila sklenenú výplň dverí na stanovište rušňovodiča," informoval hovorca Železničná spoločnosť Slovensko, Tomáš Kováč. 

Na miesto privolal políciu, hliadka muža v cieľovej stanici v Humennom zadržala. "Policajti preverovaním zistili, že sklo mal rozbiť 26- ročný muž z obce Pavlovce, okres Vranov nad Topľou," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove, Daniel Džobanik. V súprave sa okrem údajného vandala nik iný nenachádzal. Napriek tomu osoba mala na svoje konanie kuriózne vysvetlenie. "Policajtom uviedol, že sklenenú výplň dverí rozbil z dôvodu obavy, že sa rušňovodičovi niečo stalo, nakoľko mu neboli otvorené dvere na zastávkach, kde chcel vystúpiť," povedal hovorca Džobanik.

K zraneniu ani ohrozeniu cestujúcich vo vlaku nedošlo. Ide o mimoriadnu situáciu, ktorá sa na trati bežne nevyskytuje. "Nie je štandardné kvôli zastaveniu vlaku  poškodzovať interiér vozidla," vysvetlil hovorca Kováč. Železniční policajti prípad, zatiaľ, riešia ako priestupok proti majetku. Vzhľadom na predbežnú výšku spôsobenej škody nie je vylúčené prekvalifikovanie na trestný čin. "Výšku spôsobenej škody, ktorú zatiaľ odhadujeme na cca 2 000 eur, si budeme uplatňovať po vyšetrení celej situácie v ďalšom konaní," uviedol Kováč. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy