Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia zadržala dvoch mladíkov. Predávali najmä kokaín a pervitín
Zdielať na

Polícia zadržala dvoch mladíkov. Predávali najmä kokaín a pervitín

BRATISLAVA / Bratislavskí kriminalisti chytili dvoch mladých dílerov. Obchodovali s kokaínom, pervitínom aj marihuanou. Pri domovej prehliadke u jedného zo zadržaných našli drogy za viac ako 56 tisíc Eur. Mladíkom teraz hrozia vysoké tresty.

Niekoľko mesačné policajné vyšetrovanie prinieslo slušný úlovok. 25 - ročný Marek mal od roku 2019 predávať pervitín a kokaín. Drogy mal uložené v sklade jednej z administratívnych budov v Bratislave. Policajti tam počas razie zaistili takmer 300 jednorazových dávok marihuany. "V osobnom motorovom vozidle mal prechovávať hrudkovitý materiál s obsahom kokaínu. Zaistené množstvo predstavuje minimálne 341 obvykle jednorazových dávok drogy," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave, Jana Šimunková. 

Marek si mal kokaín kupovať od 26 - ročného Andreja z Bratislavy. Obrovské množstvo tejto drogy mal priamo vo svojom byte. Policajti uňho zaistili 2 biele kvádre zalisovaného kokaínu. Z tohto množstva by dokázal predať viac ako 9 300 dávok. Andrej mal dokonca kokaín zmiešavať s glutamínom a striekať acetónom , aby sa látka zlepila. Hodnota zadržanej drogy je minimálne 56 tisíc eur. "Pri zadržaní 26- ročného Andreja bolo zaistené aj motorové vozidlo značky Mercedes, nakoľko je podozrenie, že bolo zadovážené aj z peňazí pochádzajúcich z trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa Šimunková. 

Policajti v jeho aute našli aj viac ako 21 tisíc eur v hotovosti. Zadržaný Andrej sa priznal, že časť z týchto peňazí má z obchodovania s kokaínom. Bratislavskí kriminalisti prehľadali viacero áut a bytových aj nebytových priestorov. Výsledkom je zaistené nielen veľké množstvo kokaínu, ale aj marihuany a psychotropných húb. Obaja mladí Bratislavčania putovali rovno do CPZ. Vyšetrovateľ ich obvinil z drogovej trestnej činnosti a podal návrh na ich väzobné stíhanie. "OS BA II rozhodol tak, že oboch obvinených vzal do väzby," informoval hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak. Obvinenému Marekovi hrozí v prípade dokázania viny až 15- ročný pobyt za mrežami. Druhému z dvojice, Andrejovi, hrozí až 20- ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy