Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chorobná žiarlivosť doviedla ženu k zúfalému činu. Vyskočila z okna a vyhľadala pomoc na polícii
Zdielať na

Chorobná žiarlivosť doviedla ženu k zúfalému činu. Vyskočila z okna a vyhľadala pomoc na polícii

MYJAVA / Partnerstvo s chorobným žiarlivcom sa obvykle končí dramatickým rozchodom, pri ktorom často padajú aj trestné oznámenia. Svoje o tom vie aj mladá žena z Myjavy, ktorá svojho druha nahlásila na polícii, pretože ju mal týrať. Aby pred ním ušla, musela vyskočiť z okna bytovky.

34-ročný Radoslav z Myjavy skončil v policajnej cele potom, ako mal podľa vyšetrovateľa spôsobovať psychické i fyzické utrpenie svojej družke. K nej sa mal správať ako chorobný žiarlivec a neustále ju upodozrieval z nevery. "Počas pracovného týždňa jej mal neustále telefonovať a kontrolovať ju čo robí, pričom mal vyžadovať od nej videohovory, aby videl čo robí a s kým je," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová. 

"Muži, ktorí týrajú ženy sú väčšinou žiarlivci, trpia takouto úchylkou a zároveň sú to veľký manipulátori, číže vedia tú ženu ovládať a dostať ju tam, kam chcú," uviedla psychiatrička Darina Hrabovská. Stretávať sa vraj nemohla ani s kamarátkami. Mužovo despotické správanie malo vyústiť aj do fyzických útokov, počas ktorých žene vulgárne nadával. "Fyzické násilie v tejto rodine vyústilo až do toho, že poškodená v obave o svoj život a zdravie vyskočila cez okno von z bytu potom, ako obvinený mal zamknúť dvere bytu, zobrať jej kľúče a aj telefón," povedala Kuzmová. 

 Žena si našťastie zúfalým skokom z okna na prvom poschodí neublížila. Ihneď vyhľadala pomoc na polícii. Aj podľa odborníčky urobila dobre, že sa druhovi vzoprela. "Určite dokáže aj ublížiť, hlavne ak tam zohráva úlohu napríklad aj alkohol, takže dokáže byt nebezpečný," uviedla Hrabovská. "Privolaná policajná hliadka muža zadržala a obmedzila na osobnej slobode. Obvinený bol už v minulosti súdne trestaný za násilnú trestnú činnosť," povedala Kuzmová.  Radoslava obvinili zo zločinu tyrania blízkej osoby. Prokurátor podal návrh na jeho väzobne stíhanie, no prvostupňový súd sa s nim napokon nestotožnil.

"Vzhľadom na správanie obvineného po incidente a jeho osobné pomery dospel súd k záveru, že väzbu je možné nahradiť alternatívnymi prostriedkami, ktoré sú spôsobilé zabezpečiť účel preventívnej väzby, teda, aby obvinený nepokračoval v trestnej činnosti," povedal hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. Radoslav sa rozhodnutím súdu nesmie priblížiť k poškodenej a ani ju nijakým spôsobom kontaktovať. Zároveň sa musí podrobiť psychiatrickému vyšetreniu a prípadnému liečeniu. Rozhodnutie súdu  zatiaľ nie je právoplatne. Prokurátor sa odvolal na Krajský sud v Trenčíne, pretože trvá na mužovom väzobnom stíhaní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy