Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zdemolované auto a šofér v kritickom stave: Z auta ho museli vytiahnuť cez strechu
Zdielať na

Zdemolované auto a šofér v kritickom stave: Z auta ho museli vytiahnuť cez strechu

BRATISLAVA / Totálne zdemolované auto a šofér v kritickom stave. Taký je výsledok rannej nehody, ktorá sa stala v stredu, 11.mája na výjazde z hlavného mesta.

Pilier smrti. Aj pod takýmto názvom poznajú Bratislavčania betónovú mostnú konštrukciu, ktorá je na výjazde z Rače do Svätého Jura. Na tomto úseku sa podobných nehôd s fatálnymi následkami stalo mnoho. V stredu, 11. mája ráno krátko pred ôsmou museli záchranári ratovať 58-ročného šoféra.

Ten na svojom Subaru v plnej rýchlosti čelne vrazil do mostu. Ručička tachometra sa zastavila na viac ako 130-kilometrovej rýchlosti. "Na tiesňovú linku 155 nám volala svedkyňa udalosti. Vzhľadom na jeho vážny zdravotný stav ho však museli uviesť do umelého spánku," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby, Alena Krčová.

Zraneného muža v kritickom stave museli zo zdemolovaného auta vystrihovať hasiči. Šoféra z auta museli vytiahnuť cez strechu. Bol v bezvedomí a s vážnymi poraneniami celého tela, no našťastie dýchal. Záchranári ho previezli do nemocnice, kde lekári bojujú o jeho život.

"Na zistenie prítomnosti alkoholu v organizme vodiča bol nariadený odber biologického materiálu," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, Jana Šimunková.

Z auta zostala len kopa šrotu. Zdemolované kúsky boli roztrúsené aj viac ako 10 metrov od nehody. Šofér pred nehodou vôbec nebrzdil. "Okolnosti dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania," dodala Šimunková.

Policajti dokumentovali nehodu niekoľko hodín. Vrak z cesty neskôr odviezla odťahová služba.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy