Skoro jasno
10°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Tragická nehoda si vyžiadala smrť len 20-ročného vodiča
Zdielať na

Tragická nehoda si vyžiadala smrť len 20-ročného vodiča

RIMAVSKÁ SOBOTA / V stredu, 11. mája pár minút po pol jednej v noci medzi obcami Bátka a Bakta v okrese Rimavská sobota došlo k tragickej dopravnej nehode. 20-ročný vodič nezvládol prejazd zákruty.

Vodič nezvládol prejazd zákrutou a prešlo auto do protismeru. Po tom, ako sa prevrátil, narazil strechou do kmeňa stromu. Vážnym zraneniam na mieste podľahol. Nehodu vyšetruje polícia ako usmrtenie. Prítomnosť alkoholu, alebo iných psychotropných látok ukáže až pitva. 

"Bola nám nahlásená DN OA, ktoré narazilo do stromu, kde svedkovia nevedeli uviesť, či sa nejaké osoby nachádzajú v automobile," priblížil riadiaci dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Rimavskej Sobote, Martin Babic.

Zistiť to mali problém aj hasiči, keďže auto bolo mimoriadne zdemolované a doslova obkrútené okolo kmeňa stromu. Odstránili zadnú časť auta, aby umožnili záchranárom dostať sa ku posádke. Vo vnútri bol iba vodič. Ten už ale nejavil žiadne známky života.

"Vodič pri nehode utrpel vážne zranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, Mária Faltániová.

Z vraku vybrali hasiči už iba jeho bezvládne telo. "Bol v aute zakliesnený. Hasiči museli odstrihnúť strechu a vystrihnúť vodiča spopod volantu," hovorí Babic. 

Podľa stôp z miesta tragédie je zrejmé, že mladý vodič nezvládol prejazd ostrou zákrutou, pravdepodobne kvôli vysokej rýchlosti. S autom dostal šmyk, prešiel do protismeru a skončil mimo cesty. Vozidlo letelo vzduchom asi ešte 10 metrov a potom narazilo do stromu.

"Polícia v Rimavskej Sobote začala trestné stíhanie pre usmrtenie a do vyšetrovania bol pribraný aj znalec z odboru cestnej dopravy," dodala Faltániová.

Či bol vodič pod vplyvom drog, alebo alkoholu, bude zrejmé až po pitve.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy