Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kauza "Piťovci 2" na súde: Medzi obžalovanými aj policajt
Zdielať na

Kauza "Piťovci 2" na súde: Medzi obžalovanými aj policajt

BANSKÁ BYSTRICA / Pred senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici sa postavil údajný bos nitrianskeho podsvetia Ľuboš Ferus a bývalý príslušník polície Milan Kožík. Ide o kauzu známu ako Piťovci 2. Organizovaná skupina mala pôsobiť v okolí Piešťan a zaoberala sa vydieraním, vymáhaním dlhov a poistnými podvodmi.

Na verdikt v tejto mafiánskej kauze sa čaká už roky. Obžaloba bola pôvodne podaná pred 7 rokmi na 13 členov skupiny, ktorá sa živila ekonomickou a násilnou trestnou činnosťou ako vydieranie, vymáhanie dlhov a poistnými podvodmi. Kauza je známa ako Piťovci dva.

"Sú obvinení zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iné," uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu SR, Katarína Kudjáková. "Obžaloba podaná v roku 2015, momentálne sa koná po rozhodnutí najvyššieho súdu, ktorý v roku 2019 vyhovel môjmu odvolaniu vo vzťahu k dvom obžalovaným," vyjadril sa prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Údajný boss nitrianskeho podsvetia Ľuboš Ferus bol v tejto kauze pôvodne odsúdený na 15 ročný trest, neskôr bol oslobodený. "Ľuboš F. je obžalovaný zo založenia zločineckej skupiny, ktorá pôsobila v okolí Piešťan a okolí," uviedol prokurátor ÚŠP. Ďalším obžalovaným je bývalý príslušník piešťanskej polície, ktorý údajne pre skupinu vynášal informácie. "Je obžalovaný z toho, že prijal od členov tejto skupiny úplatok, za informácie o vyšetrovaní," informoval prokurátor ÚŠP. To, že policajtovi za informácie platili potvrdil aj svedok, ktorý vypovedal pred senátom. Obžalovaní muži sa k procesu vyjadrovať nechceli. "Ďalší svedok bude vypovedať 6. júna cez telemost v Pezinku," uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu SR, Katarína Kudjáková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy