Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Lupiča sledovala majiteľka penziónu naživo na svojom mobile
Zdielať na

Lupiča sledovala majiteľka penziónu naživo na svojom mobile

VYSOKÉ TATRY / 5-krát súdne trestaný muž opäť putoval za mreže. Kradol v penzióne v Novom Smokovci. Majiteľka nebola v budove, ale má prepojený mobil s kamerou a tak krádež videla online. Policajti zlodeja chytili priamo pri čine.

"Bola som na lyžovačke a počas obedňajšej prestávky som si pozrela kamerový záznam, ktorý mi ukázal, že je detekcia pohybu v penzióne," hovorí majiteľka. Naživo sledovala na displeji svojho mobilu, ako muž odnáša z penziónu televízor. Hosť to nebol, všetci ubytovaní mali byť v tom čase na túre. 

"Najprv som nevedela, či nie spolumajiteľ poslal niekoho niečo premiestniť," hovorí majiteľka. "Volala som aj synovi a on povedal, nie, volaj políciu, to by Ti určite dal vedieť."

Majiteľka neváhala prerušila lyžovačku a okamžite kontaktovala policajtov. A tí páchateľa chytili priamo v penzióne. 

"Policajná hliadka obvodného oddelenia PZ Vysoké Tatry zadržala osobu podozrivú z uvedených skutkov. Išlo o 34-ročného muža z obce Ruská Nová Ves," povedala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Zlodej sa dostal do penziónu cez zadnú terasu, kde rozbil okno. Mal v pláne ukradnúť aj krovinorez, ten však vďaka rýchlemu zásahu policajtov už odniesť nestihol. 

"Možno aj alkohol zaúradoval," komentuje situáciu majiteľka. "Ospravedlnil sa. Bolo mi ho v podstate aj ľúto, lebo viem aj ako je teraz so zamestnaním. Ale takýto spôsob asi nie je cesta."

Majiteľka ale netušila, že muž bol v minulosti už niekoľkokrát súdne trestaný a bol dokonca aj vo väzení. To pravdepodobne zavážilo aj pri rozhodovaní sudkyne o vzatí do väzby. Na slobodu nešiel. V sprievode policajtov odišiel zo súdu bez slov. 

"Obvinený bol právoplatne dnešným dňom vzatý do väzby," povedala Mária Petrušková, sudkyňa OS Poprad, "aby nepokračoval v páchaní trestnej činnosti, predovšetkým majetkovej povahy.

S lúpežnou recidívou majú skúsenosti policajti aj inde:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy