Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Na psychiatrii nahlásili bombu už po tretíkrát. Desiatky pacientov museli evakuovať
Zdielať na

Na psychiatrii nahlásili bombu už po tretíkrát. Desiatky pacientov museli evakuovať

BANSKÁ BYSTRICA / Poplach v banskobystrickej nemocnici. Evakuovať museli pacientov aj zdravotníkov celého psychiatrického oddelenia. Obrovské nepríjemnosti spôsobil anonym, ktorý nahlásil bombu. Pacienti, ktorých liečba si vyžaduje pokojný režim, strávili vyše hodiny vo vestibule vedľajšej budovy.

39 pacientov a 7 zdravotníkov, ktorí sa o nich starali. Narýchlo museli všetci opustiť budovu psychiatrického oddelenia. "Po príchode bolo zistené, že ide o nahlásený nástražný výbušný systém," povedal František Horál, HaZZ Banská Bystrica. 

"Na miesto boli vyslané všetky záchranné zložky," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. Aby nestáli vonku v chladnom počasí, presunuli ich do vestibulu vedľajšieho kardiocentra. Pacienti, ktorí k liečbe potrebujú hlavne pokoj museli prečkať dlhé minúty, kým priestory psychiatrie prehľadávali pyrotechnici. Evakuáciu pre podobný výhražný telefonát zažili na banskobystrickom psychiatrickom oddelení už po tretíkrát. Minulé leto volal anonym dokonca dvakrát v priebehu mesiaca. "Dochádza k narušovaniu liečby, komplikuje nám to život," povedal medicínsky riaditeľ Milan Urbáni.

Páchateľa minuloročných telefonátov sa polícii vypátrať podarilo. 30-ročný Lukáš, ktorý chcel pomôcť kamarátovi utiecť z oddelenia je aktuálne vo väzbe a čaká ho súd. Po anonymovi, ktorý sa postaral o rozruch tentokrát a spôsobil problémy mnohým pacientom polícia pátra. Motív jeho konania známy nie je. "Vyšetrovateľ prípad vyšetruje ako trestný čin šírenia poplašnej správy, za takýto čin hrozí trest na 1 až 5 rokov," dodala Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy