Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Požiar v rodinnom dome: Opitý muž tvrdil, že dal variť obed a zaspal. Zistili, že ho podpálil úmyselne
Zdielať na

Požiar v rodinnom dome: Opitý muž tvrdil, že dal variť obed a zaspal. Zistili, že ho podpálil úmyselne

PIEŠŤANY / „Keď tu nebudem bývať ja, tak ani nikto iný.“ Takto mal reagovať 60 ročný muž, ktorý podpálil rodinný dom v obci Hubina. Stalo sa tak presne v deň, kedy sa mal vysťahovať. Po zadržaní nafúkal vyše tri a pol promile.

60-ročný Bohuš z obce Hubina sa nedokázal zmieriť s tým, že musí opustiť rodičovský dom. Nový majiteľ mu dal lehotu na vysťahovanie, no v posledný deň sa chalupa ocitla v plameňoch.


"Strašne to dymilo a potom, keď prišli policajti, už začali okná praskať, sklá začali vyletovať von, už to vyzeralo tak, že sa to môže preniesť aj na budovu za tým," hovorí svedok udalosti.

To sa našťastie nestalo, pretože hasiči z Piešťan a dobrovoľníci z Moravian nad Váhom horiaci dom uhasili. Bohuš, ktorý v ňom býval, sa všetkému len rezignovane prizeral. "Že sa mal vysťahovať a mal dostať určité množstvo peňazí, nebol spokojný," pokračuje svedok.

Muž spočiatku tvrdil, že požiar vznikol nedopatrením pri varení v kuchyni. Napokon sa však na polícii priznal, že oheň založil úmyselne.

"Dom, ktorý nebol v jeho vlastníctve, bol predaný a včera mal muž posledný deň, aby sa zo starej časti vysťahoval," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave, Mária Linkešová.

"On, že si ešte požičal benzín tuto od niekoho, že ide kosiť trávu a zrejme to podpálil," povedal svedok.

 "60-ročný muž pod vplyvom alkoholu úmyselne založil pri sporáku otvorený oheň a novému majiteľovi spôsobil škody na nehnuteľnosti za 40-tisíc eur," potvrdila Linkešová.

Piešťanskí policajti muža zadržali

Podľa svedkov sa ledva udržal na nohách. "Policajti mu namerali v dychu 1, 75 mg/l alkoholu, čo je 3,65 promile," priblížila Linkešová. Bohuš sa z alkoholového opojenia spamätáva v policajnej cele. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre úmyselné poškodzovanie cudzej veci. V prípade dokázania viny mu hrozí až 8-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy