Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podnikateľovi sa vyhrážal zabitím. Chcel od neho 100-tisíc dolárov a surovo ho zbil
Zdielať na

Podnikateľovi sa vyhrážal zabitím. Chcel od neho 100-tisíc dolárov a surovo ho zbil

TRENČÍN / Policajti z Trenčína riešili kuriózny prípad. Postaral sa oň 24-ročný mladík, ktorý sa mal podnikateľovi vyhrážať zabitím, ak mu nevráti 100-tisíc dolárov za údajne ukradnutý nápad. Nezostalo však len pri slovách. Útočník muža surovo zbil.

24-ročného Adama zatkli policajti po tom, ako vyčíňal v malej pivárni na námestí v Trenčíne. Nebolo to prvýkrát, keď pod vplyvom omamných látok žiadal od majiteľa podniku vrátiť 100-tisíc dolárov. Za čo, vie zrejme iba on sám.

"Majiteľ pivárne sa snažil mužovi, ktorý už bol zjavne pod vplyvom alkoholu vysvetliť, že mu žiadne peniaze nedlží," hovorí hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, Katarína Kuzmová.

„Tak som sa zamkol, ale on začal tak kopať do tých dverí, hovorím, šak on mi ich rozbije. A ja otvorím a tu ma zdrapil,“ uviedol majiteľ pivárne.

"Muž začal byť agresívny, pričom mal vulgárne poškodeného urážať a fyzicky ho aj napadnúť," priblížila Kuzmová.

Mladík udieral majiteľa pivárne tak silno, že sa mu na hánkach vytvorili krvavé rany. Na muža kričal, že ho zabije.

"Týmto konaním vzbudil u poškodeného majiteľa podniku dôvodnú obavu o svoj život a zdravie," povedala Kuzmová.

Mužovi sa napokon podarilo vymaniť spod rúk agresora a ujsť. Krvavé rany na hlave mu ošetrili v nemocnici. Trenčianski policajti medzitým útočníka vypátrali.

"Dychová skúška skončila u muža s výsledkom 2,33 promile alkoholu," uviedla Kuzmová.

Adama obvinili z nebezpečného vyhrážania a  výtržníctva. Trest spoznal po tom, ako ho po vytriezvení eskortovali na súd.

„Ale ja si to ani nepamätám, ja som mal vyše dvoch promile, takže neviem,“ povedal obvinený Adam.

"Okresný súd Trenčín obvinenému uložil trest odňatia slobody vo výmere 16 mesiacov s podmienečným odkladom výkonu tohto trestu na skúšobnú dobu 2 roky," uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne, Roman Tarabus.

Adam má navyše rozhodnutím súdu zákaz pozívať alkohol a iné omamné látky a tiež sa nesmie priblížiť k poškodenému na vzdialenosť menšiu ako päť metrov a zdržiavať sa v blízkosti jeho bydliska, ani pracoviska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy