Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
68-ročná žena prešla do protismeru. Zistila to až po prejdení pár metrov
Zdielať na

68-ročná žena prešla do protismeru. Zistila to až po prejdení pár metrov

ŠAĽA / Na rýchlostnej ceste R1 bolo ďalšie auto v protismere. 68-ročná vodička, ktorá zistila, že je v nesprávnom smere, hneď zavolala na tiesňovú linku. Po príchode policajtov riskantne prebehla cez cestu. Jazdu dôchodkyne zaznamenali aj kamery.

68-ročná žena sa do protismeru dostala na R1 pri výjazde na Šaľu. Zistila to už po prejdení pár metrov. Žena zastavila na krajnici, ale auto zasahovalo do rýchleho pruhu. Potom ako zavolala na tiesňovú linku dostala inštrukcie, že má auto opustiť a prejsť na druhú stranu za zvodidla čo aj urobila. Ostražitosť stratila v momente, keď prišli k miestu policajti. 

"Po príchode na miesto policajti videli, ako žena behá z jednej strany na druhú čím vystavila riziku seba aj ostatných vodičov," povedala hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková. Jeden z policajtov hneď usmerňoval dopravu, keď ich žena uvidela okamžite prebehla od zvodidiel k nim. Policajt ju upozornil, že to je nebezpečné a aby sa vrátila. To urobila naozaj riskantne. "Vodička bola vyzvaná aby predložila doklady a podrobená dychovej skúške s negatívnym výsledkom," uviedla Borloková. 

Hliadka diaľničnej polície riadením dopravy chcela pomôcť vodičke otočiť sa. Tá bola v šoku, a požiadala o to jedného z policajtov. Ten preto sadol sa volant a dostal vozidlo do správneho smeru. Dôchodkyňa potom mohla pokračovať v jazde. "Nakoľko ide o závažný priestupok a vec bola riešená v správnom konaní," uviedla Borloková. Diaľniční policajti len za minulý rok preverovali 18 podozrení jázd v protismere.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy