Skoro jasno
16°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Doposiaľ najväčšia policajná akcia zameraná na pitie alkoholu maloletými: Skontrolovali 600 ľudí
Zdielať na

Doposiaľ najväčšia policajná akcia zameraná na pitie alkoholu maloletými: Skontrolovali 600 ľudí

BRATISLAVA / Počas uplynulej noci, z piatka 18.3. na sobotu, 19.3. sa uskutočnila doposiaľ najväčšia akcia zameraná na konzumáciu alkoholu maloletými v hlavnom meste. Do terénu vyrazilo približne 60 mestských a štátnych policajtov. Išlo o prvú celomestskú akciu, tie doterajšie boli zamerané len na niektoré podniky, a to najmä v Starom meste.

Príslušníci Mestskej polície v Bratislave a policajného zboru sa najskôr rozdelili do dvoch tímov. Po tom, ako si rozdali všetky potrebné inštrukcie sa krátko po 21 hodine vydali do terénu.

"Mestská polícia Bratislava v úzkej spolupráci s policajným zborom v týchto chvíľach realizuje prvú celomestskú akciu zameranú na konzumáciu alkoholických nápojov neplnoletými osobami," potvrdila hovorkyňa Mestskej polície v Bratislave, Barbora Krajčovičová.

"Viaceré hliadky policajtov Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave sa počas uplynulej noci zúčastnili policajnej akcie, ktorá sa organizovala v súčinnosti s mestskými policajtmi Bratislava," povedal hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, Michal Szeiff.

Zmiešané tímy sa vydali do rôznych oblastí Bratislavy. Prvá skupina sa zamerala na kontrolu územia, ktoré spadá pod okresné veliteľstvo v Dúbravke a Petržalke. Druhý tím kontroloval podniky v Novom meste a Ružinove.

Na mladistvých si policajti posvietili aj na rušnej Obchodnej ulici.  Policajti skontrolovali takmer 30 podnikov v celom meste. Netrvalo dlho a na Obchodnej ulici objavili hneď niekoľko maloletých, ktorí pili alkohol.

"V prípade, ak zistíme prítomnosť alkoholu v dychu u maloletých alebo mladistvých osôb, prevážame ich na naše okresné veliteľstvá, odkiaľ zároveň kontaktujeme aj ich zákonných zástupcov," priblížila Krajčovičová.

Rodičia spravidla strácajú nárok na rodinné prídavky na dieťa po dobu troch mesiacov.  Celkovo skontrolovali počas noci približne 600 ľudí a približne dvadsať z nich tvorili opití maloletí. K mestským a štátnym policajtom sa pridali aj pracovníčky odboru sociálnych vecí a rodiny. V pohotovosti bola aj posádka sanitky hasičského a záchranného zboru. Našťastie, žiadny z prípadov, ktorí policajti počas noci riešili, si ich zásah nevyžadoval.

Súvisiace články