Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragické Majstrovstvá Slovenska v rely: Umrel jeden z členov posádky pretekárskeho vozidla
Zdielať na

Tragické Majstrovstvá Slovenska v rely: Umrel jeden z členov posádky pretekárskeho vozidla

ORECHOVÁ POTÔŇ / Počas pretekov Majstrovstiev Slovenska v rely došlo k nehode závodného vozidla. Pri havárii došlo k usmrteniu jedného z členov posádky pretekárskeho vozidla. Pri nehode zomrel 63-ročný spolujazdec. Z úcty k nemu, organizátori celé podujatie zrušili. Presné okolnosti, za ktorých došlo k úmrtiu, ešte nie sú známe. Polícia začala prípad vyšetrovať.

Podľa svedkov, preteky ešte ani poriadne nezačali, keď jedna z posádok havarovala na okruhu. Nehoda sa stala v sobotu, 19.3. ráno, pred desiatou hodinou. Na dráhu sa chystalo 63 posádok.

"Počas prvého dňa úvodnej rýchlostnej skúšky súťaže OMV Maxxmotion Rally Slovakia ring 2022, prišlo k tragickej nehode súťažnej posádky číslo 10, na Peugeote 208 Rally 4, pri ktorej žiaľ zahynul spolujazdec," potvrdil marketingový manažér okruhu Slovakia ring, Peter Pecze.

Na mieste pretekov sú vždy pripravení záchranári. Napriek ich rýchlemu zásahu, starší muž nemal šancu prežiť. Jeho kolega - 30 ročný vodič, skončil tiež v rukách záchranárov. "Jeden z dvoch účastníkov dohody utrpel povrchové poranenia hlavy, po ošetrení záchranármi bol pri vedomí transportovaný do nemocnice," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR, Alena Krčová.

"Preteky ešte ani nezačali, stalo sa to niekedy pred desiatou, bola to desiata posádka, zrazu bolo počuť len šmyk, náraz a už tam vlastne utekali ľudia. Vyzeralo to, že trafil zvodidlá z boku," hovorí diváčka Nina.

"Silný naraz na mieste vážne poškodil závodného vozidlo a ťažkým zraneniam na mieste nehody podľahol spolujazdec. Vodiča previezli záchranári na ošetrenie do dunajskostredskej nemocnice. Prípad si prevzali policajti z DS a okolnosti udalosti budú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave, Mária Linkešová.

Približne hodinu po tragickej nehode sa organizátori rozhodli, z úcty k nebohému, pristúpiť ku kroku, ktorým dlho plánovaný program ukončili. 

"K reakcii na túto udalosť sa rada športových komisárov po konzultácii s vedením slovenskej asociácie motoristického športu s organizátormi a súťažiacimi rozhodla podujatie kompletne zrušiť. Rodine, pozostalým a známym zosnulého vyjadrujeme úprimnú sústrasť," uzavrel Peter Pecze.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy