Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Študent medicíny a miestny politik chceli získať honosnú vilu brutálnym spôsobom-dvojitou vraždou
Zdielať na

Študent medicíny a miestny politik chceli získať honosnú vilu brutálnym spôsobom-dvojitou vraždou

ČESKÁ REPUBLIKA / Za dvojnásobnú vraždu poslal Krajský súd v Pardubiciach na 25 rokov mladého muža, ktorý chcel získať honosnú vilu. Jeho kumpán, ktorý celý podvod vymyslel, si odpyká 5 rokov a musí zaplatiť pokutu 5-miliónov českých korún. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

Výnimočný trest- 25 rokov natvrdo za dvojnásobnú vraždu, jeho partner 5 rokov za podvod a pokuta 5- miliónov českých korún. To sú tresty, ktoré rozdala sudkyňa Okresného súdu v Pardubiciach. 

Na začiatku príbehu, ktorý sa tiahne už viac ako 3 roky, bola vila v hodnote 22-miliónov českých korún v luxusnej štvrti Prahy. Vlastnila ju seniorka a zuby si na vilu brúsili dvaja partneri. Študent medicíny a miestny politik vymysleli podvod, ako ju získať.

Všetko sa ale zvrtlo. Tomáš Fiala vylákal dôchodkyňu a jej partnera na chalupu a tam ich podľa obžaloby brutálnym spôsobom, kde im lámal kosti a ranami poranil mozog, zavraždil.

Telá hodil do vodnej nádrže Švihov, odkiaľ ich policajti, zaťažení betónom, vyzdvihli. 

"Dopustili sa jednania obzvlášť zavrhnutia hodným spôsobom. Z majetkového motívu," uviedla štátna zástupkyňa Jana Marínová.

Nasledovali zatýkania, dlhá identifikácia mŕtvych kvôli rozkladu, rozplietanie podvodu s prevodom domu. Auto zavraždených sa našlo až na slovensko-maďarských hraniciach. Vrahovi hrozilo až 30 rokov vo väzení. 

"Ocenil by som, pokiaľ by tie skutočne najzávažnejšie námietky boli vysvetlené, čo sa z môjho pohľadu pri ústnom jednaní nestalo," povedal advokát obžalovaného, Zdeněk Prochl.

Obaja obžalovaní sa proti rozsudku na mieste odvolali. Lehotu na rozmýšľanie si ponechala aj štátna zástupkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy