Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
16-ročný Dominik, ktorý znásilnil a brutálne zabil bezdomovca, pozná svoj trest. Vo väzení si posedí sedem rokov
Zdielať na

16-ročný Dominik, ktorý znásilnil a brutálne zabil bezdomovca, pozná svoj trest. Vo väzení si posedí sedem rokov

BANSKÁ BYSTRICA / Okresný súd v Banskej Bystrici dnes rozhodol o treste pre tínedžera Dominika. Chlapec sa priznal ku vražde aj znásilneniu 60-ročného muža. V čase surového útoku mal pritom iba 15 rokov. Tragédia sa odohrala minulé leto vo Veľkom Krtíši.

Okresný súd v Banskej Bystrici mladíka odsúdil na 7-ročné väzenie v ústave na výkon trestu pre mladistvých. Obžalovaný Dominik mal v čase vraždy iba 15 rokov. Na začiatku pojednávania všetko priznal. "Okresný súd uznal za vinného z obzvlášť závažného zločinu vraždy so sexuálnym motívom," povedal hovorca KS Banská Bystrica Vladimír Černota. "S výsledkom sme spokojní," povedal prokurátor Radovan Vinc. 

Dominik povedal, že to ľutuje a ospravedlnil sa rodine. 60-ročného Miroslava zavraždil minulé leto, neďaleko autobusovej stanice vo Veľkom Krtíši. Mladík bol pod vplyvom alkoholu aj drog. Muža napadol, brutálne dobil a znásilnil. Vraždou chcel zahladiť stopy. Podľa znalcov je tínedžer pre spoločnosť nebezpečný a keby zostal na slobode mohlo by sa jeho konanie opakovať. "Zároveň nariadené psychologické a sexuologické liečenie a náhrada škody poškodenej," uviedol Čermota. 

​Aktuálne je vo väzbe aj Dominikov otec. Počas vyšetrovania vraždy totiž policajti zistili šokujúce informácie. Chlapcov otec násilím zadržiaval rakúskeho dôchodcu, na ktorého neoprávnene poberal dôchodok. Rozhodnutie je právoplatné, nikto nepodal odvolanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy